Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

5 cărţi de ficţiune care vă vor schimba viaţa şi sufletul! Citiţi-le!

612

blankLectura este cu adevărat o parte importantă a vieții. Există multe cărți de ficțiune care trebuie citite şi care, cu siguranță, vă impresionează. În ciuda lumii tehnologice în care trăim și a modificărilor mereu în schimbare ale timpurilor moderne, lectura reprezintă încă o activitate prețioasă. În acest articol, vă ofer câteva recomandări de cărţi de ficţiune care ar trebui să le citiţi, pentru că merită cu adevărat…

1. Trina Paulus – “Speranță pentru flori” (1972)

Pentru unii, această poveste poate părea o carte pentru copii, dar la o privire mai atentă, veți observa semnificația alegorică și destul de matură a povestirii. “Speranță pentru flori” spune povestea a două omizi; o omidă spune că trebuie să se târâie pe jos, treaptă cu treaptă, pentru a ajunge la vârf și pentru a obţine ce-i mai bun în viață, înaintea altora. Cealălaltă omidă merge cu instinctul, fără planuri, și îşi construiește o viață plină de satisfacții.

Prima omidă ajunge în cele din urmă la vârful movilei și găsește acolo alte sute de omizi, făcând același lucru. Omida care şi-a urmat instinctele şi-a construit un cocon și s-a transformat într-un frumos fluture.

2. Paulo Coelho – “Alchimistul” (1988)

Acest bestseller mondial spune povestea unui băiat păstor care decide să-și urmeze destinul datorită unui vis pe care l-a avut într-o biserică veche. Un ghicitor îi sugerează să-și urmeze visul și pentru asta băieţelul călătoreşte în Egipt în căutarea unei comori ascunsă în piramide. Pe măsură ce baiatul călătorește, el întâlnește multe obstacole și învață multe lecții.

După întâlnirea cu un alchimist, care îl învață cum să-și cunoască sinele adevărat, băiatul se schimbă. Când este jefuit, unul dintre hoți îi dezvăluie accidental o mare revelație.

Învățăm din această poveste că uneori ceea ce avem nevoie și dorim cel mai mult se află exact unde suntem.

3. Chuck Palahniuk – “Clubul de lupte” (1996)

În acest roman de ficţiune, eroul principal se luptă cu insomnia. El caută ajutor, dar nu găseşte nicio soluţie. Până la urmă, el se întâlnește cu un om care îi schimbă viața, introducându-l în arenele de luptă subterane. Acest mediu îi va deveni terapia lui.

4. Cormac Maccarthy – “Drumul” (2005)

Această poveste arată profunzimea naturii umane. Acţiunea are loc într-un peisaj post-apocaliptic, în care fiecare ființă umană vrea să supravieţuiască cu orice preț. Aceasta înseamnă uciderea altor oameni și chiar mai multe acte depravate.

Protagonistul principal și fiul lui călătoresc în speranța de a găsi un sanctuar pe termen lung. Romanul vă va rupe inima uneori, dar se va sfârși cu multă speranță.

5. Jostein Gaarder – “Lumea lui Sophie” (1991)

Sophie are ocazia să învețe despre filosofie ca adolescentă. După întâlnirea cu Alberto Knox, viața ei se schimbă pentru totdeauna. Astfel, ea simte capacitatea de a-și folosi imaginația ca niciodată.

După ce ați citit această carte, ați putea învăța câteva lucruri noi, iar sufletul vă va rămâne mai mult decât impresionat. Cartea de ficţiune a devenit atât de populară, încât a fost tradusă în alte 59 de limbi.

Orgoni Crystal