Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O fotografie bizară realizată noaptea pe o ninsoare bogată. Ne înconjoară entităţi transcendentale sau e o simplă aberaţie fotografică?

583

blankO cititoare a site-ului (desigur nu am să-i dau numele, o să-i spunem după iniţiale M.M.) m-a rugat să public pe site o fotografie ciudată. Ea susţine că această poză a fost făcută în februarie 2011, la câteva zile după moartea bunicii sale. Când mi-a trimis primul email şi am vizionat fotografia, am rămas surprins: poza este făcută noaptea afară, camera foto fiind îndreptată sus spre cer. Prima dată am crezut că era vorba de stele, dar, din cel de-al doilea email am aflat că, de fapt, întreaga acţiune fusese surprinsă noaptea, în timpul unei ninsori de iarnă.

Prima dată am fost tentat să cred că fotografie e “paranormală”, în sensul că ar surprinde o mulţime de forme ciudate. Desigur, se văd fulgii, dar în poză apar nişte şi forme luminoase, care ar fi mult prea mari pentru a fi vorba de fulgi de zăpadă. De asemenea, se mai observă în dreapta-centru un cerc mare, ciudat şi colorat. Nu în ultimul rând, se mai pot vedea şi nişte “spectre înceţoşate” pe cerul acoperit cu nori de zăpadă.

Dar apoi, după ce am vizionat mai multe fotografii realizate noaptea cu ninsori cu fulgi mari, am observat că e normal să apară “formele luminoase mari”, dar şi spectrele înceţoşate”, ca urmare a umidităţii excesive de afară, umiditate ce poate afecta lentilele aparatului foto. Dar, desigur, nu sunt 100% convins, şi îmi păstrez rezerva că e posibil să fie şi ceva “paranormal” în această poză.

M-am uitat pe proprietăţile fotografiei: poza a fost realizată cu un aparat foto destul de modest, Canon Powershot A550. Dimensiunea senzorului este mic (1/2,5 inch), dar are o diafragmă destul de luminoasă (f/2.6 – f/5.5), ceea ce înseamnă că pozele ar trebui să iasă noaptea destul de bine. Iată câteva fragmente din emailul doamnei M.M.:

“La a 3-a zi de la înmormântarea bunicii mele în februarie 2011, mi-a venit aşa un imbold să ies afară să fac poze pe trotuar în faţa casei mele….pentru că ningea foarte tare…era splendid……cu fulgi mari…….pentru mine este ceva sublim să privesc cum ninge…sau sa fiu în ninsoare…..sigur ca aveam un gând … eram curioasă dacă în poze vor apare aceleaşi sfere luminoase care au aparut în pozele care mi-au fost făcute (în aceleaşi condiţii de ninsoare) dar în Statele Unite ale Americii unde am stat o lună de zile. L-am rugat pe fiul meu să vină cu mine să facem poze; am ieşit afară din casă şi am îndreptat aparatul spre cer…aşa ca o primă poză…ningea cu fulgi mari(…) şi pe urmă am continuat să fac poze cu fiul meu… aparatul nu mai ştiu cum era setat…dar cred că era pe automat….şi probabil că i-am dat zoom, nu mai ştiu, au trecut 2 ani de atunci. Când am descărcat pozele pe laptop, mama mi-a atras atenţia că s-ar vedea ceva ciudat în poză..pe cer…..eu nu mi-am dat seama
la început….pe urmă am început să văd clar…..siluetele…..aripi…..corpuri….. straniu spun eu pentru că în acea perioadă citeam o carte senzaţională “Din tainele vieţii şi ale universului ” autor – Scarlat Demetrescu (…) Am făcut multe poze în acea seară şi aşa cum m-am aşteptat au aparut din nou acele sfere luminoase precum şi alte sfere întunecate…..şi fiul meu în poza este înconjurat de ele…Acuma rămâne de văzut dacă este de vină aparatul foto sau…sunt entităţi…”

Aştept şi părerile voastre…

blank

Orgoni Crystal