Enigmaticele sfere metalice, de origine necunoscută, descoperite în Siberia


Siberia este o regiune imensă din Rusia, plină de secrete, care i-au derutat pe oamenii de știință. Aici au fost numeroase observații de OZN-uri, urme ale civilizațiilor pierdute, fenomene neobișnuite și explozii ocazionale.

În Siberia nordică există Yakutia – o zonă de 3.083.523 de kilometri pătrați din nordul Rusiei, care este aproape impracticabilă, fiind greu de explorat. Localnicii se referă la ea ca la „Valea morții”. Aici în Yakutia, există nişte sfere metalice ciudate, despre care nu se ştie multe lucruri. Localnicii susțin că originea sferelor nu este pământească, în ciuda lipsei de dovezi științifice care să susțină această afirmație. Evident, toată această regiune a Siberiei pare a fi un magnet pentru fenomene neobișnuite și ciudate – doar să numim dezastrul de la Tunguska din 1908. Persoanele care locuiesc în zonă susțin că se tem din cauza numărului de boli și decese care au survenit ca urmare a trecerii oamenilor prin sau în apropierea sferelor metalice.

R. Maak, un cunoscut explorator, a fost unul dintre primii care a investigat zona în 1855. Ca geolog, el a ignorat tradițiile locale și a explorat zona, descoperind o sferă de culoare roșiatică îngropată în pământ, care era extrem de netedă. Marginile erau mai ascuțite decât orice material pe care îl văzuse vreodată.

Şi alţi exploratori au ajuns prin zonă căutând sferele misterioase. Localnicii spun că unele sfere erau vizibile deasupra solului, în timp ce altele erau ascunse sau scufundate în apă. Cei care au văzut aceste sfere ciudate cred că ele sunt formate dintr-un metal necunoscut care seamănă mult cu cuprul. Rezistența lor este considerată a fi semnificativ mai mare decât ceea ce este cunoscut în prezent. Puținele teste care au fost efectuate au fost ignorate de laboratoarele ştiinţifice, deoarece acestea nu cunosc originea sau compoziția lor.

Localnicii susțin că sferele s-ar scufunda treptat mai adânc în pământ până când ele dispar. Acolo unde se află, pe pământ şi în împrejurimile lor imediate, se formează pete negricioase ciudate, iar vegetația nu mai crește.

Un martor, pe nume Mihail Koretsk, susținea că a vizitat de trei ori o locaţie unde se aflau aceste sfere misterioase, prima dată fiind cu tatăl său, când avea 10 ani (în 1933). Apoi, în 1947, s-a întors cu un grup de tineri. Au numărat până la 7 sfere ciudate. În mai multe rânduri, ei au încercat să le zgârie cu o daltă fină și ascuțită, dar nu au reușit nimic. Mica vegetație care creștea în jurul sferelor era bizară, cu frunze disproporționat de mari sau culori ciudate. Trei luni mai târziu, unul dintre cei 6 băieți și-a pierdut tot părul.

În afară de mărturiile exploratorilor, nu a existat nicio investigație științifică serioasă asupra sferelor. Care este originea lor sau de unde au venit? Nimeni nu pare să aibă o idee.

P.S. Imaginea din acest articol este una doar ilustrativă.


Lasă un comentariu