Doi cercetători japonezi şi un giroscop au răsturnat legile lui Newton privind gravitaţia!


În numărul din 28 decembrie 1989 al cotidianului „New York Times”, exista un important articol scris de William J. Broad, intitulat „Doi oameni şi un giroscop pot răsturna legile lui Newton”. În articol, se preciza faptul că „oamenii de ştiinţă japonezi au dezvăluit faptul că un giroscop mic pierde din greutate atunci când se mişcă în anumite condiţii, contrazicând astfel gravitaţia”. Dacă acest lucru este corect, descoperirea aceasta putea să fie începutul unui uimitor salt ştiinţific.

„New York Times” citează numărul din 18 decembrie 1989 al revistei „Physical Review Letters”, care spune că cercetarea a fost condusă de specialiştii de la Facultatea de Inginerie a Universităţii Thoku din Sendai (Japonia), care au constatat faptul că rezultatele lor ce nu puteau fi explicate pe baza teoriilor tradiţionale.

Experimentul japonezilor analiza schimbările de greutate a giroscopului în mişcare, al cărui rotor cântărea 140-176 de grame. Când giroscopul se mişca în sensul acelor de ceasornic, cercetătorii n-au depistat o schimbare de greutate. Dar când se mişca în sensul invers al acelor de ceasornic, acesta părea să piardă din greutate. Raportul de greutate era mic, variind cu 11 miimi dintr-un gram, când giroscopul avea o mişcare de 13.000 de rotaţii/minut. Două efecte erau semnificative. Primul: pierderea în greutate se mărea pe măsura creşterii vitezei. Al doilea, acest tipar s-a dovedit mai puternic în ceea ce priveşte un giroscop mai mare, ceea ce indică faptul că rezultatele pot să fie aplicate la obiecte cu dimensiuni mai mari.

Oamenii de ştiinţă japonezi spuneau că măsurătorile greutăţii au fost făcute de 10 ori la viteze cuprinse între 10.000 şi 13.000 de rotaţii/minut. Cercetătorii au examinat posibilele surse de eroare experimentală, incluzând câmpuri magnetice, vibraţii şi defecte ale giroscopului sale ale sistemelor de măsurare. De exemplu, ei au aşezat aparatul într-o cameră specială ce nu avea niciun câmp magnetic, încercând să elimine orice posibilă vibraţie. Au aşezat giroscopul pe verticală, când cu faţa în jos, când cu faţa în sus, verificând simplele efecte gravitaţionale. De asemenea, ei au testat aparatul în vid pentru a elimina influenţa curenţilor de aer, folosind două sisteme de măsurare a scăderii în greutate. Nu s-a descoperit nicio eroare de experiment!

Specialiştii nu au putut să ofere nicio explicaţie a acestui efect şi nu au făcut nicio speculaţie asupra posibilităţii creării unor dispozitive pentru avioane şi nave spaţiale bazate pe antigravitaţie.  Au spus doar că acest fenomen este „extraordinar”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO