Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Din secretul coroanei de spini a lui Iisus Hristos: din ce plantă era ea făcută?

818

blankÎn Biblie se spune despre coroana de spini care i-a fost pusă pe capul lui Iisus Hristos, în momentul crucificării: „L-au îmbrăcat în purpură şi, împletindu-i o cunună de spini, I-au pus-o pe cap” (Marcu 15:17).

În privinţa acestei plante cu spini botaniştii nu s-au pus încă de acord. Sigur este doar că ceea ce se cunoaşte astăzi în Europa şi SUA sub numele de „coroana de spini a lui Hristos” nu are nicio legătură cu coroana de spini din Biblie. „Este originară din Madagascar şi era complet necunoscută pe vremea lui Iisus”, este de părere botanistul american Harold Moldenke.

Numeroşi alţi savanţi presupun că aceasta ar fi fost împletită din Spinul sirian al lui Hristos şi că de aici i-ar veni şi numele. Spinul sirian al lui Hristos este o tufă sau un arbust de trei până la cinci metri, cu crengi albe flexibile, care au în punctul de inserţie a frunzei câte doi spini puternic curbaţi spre înapoi. Conform botanistului G.E. Post, această plantă creşte în împrejurimile vechiului Ierusalim, în special în locul în care se spune că s-ar fi aflat Golgota.

Orgoni Crystal