Celebra melodie „Hotel California”, derulată invers, ascunde mesaje satanice?

  •  
  •  
  •  
  •  

Cine nu cunoaşte celebra melodie din anii ’70 „Hotel California” a trupei „Eagles”? Probabil că fiecare dintre noi am auzit-o cel puţin o dată în viaţă. Cântecul este piesa de titlu de pe albumul cu același nume al lui Eagles din 1976, care este cel mai bine vândut album al trupei. „Hotel California” a fost lansat ca single în februarie 1977 și a ajuns pe primul loc în topurile Billboard pentru o săptămână întreagă și de atunci a devenit un clasic al tuturor timpurilor.

Cântecul aduce în minte subcultura din California a anilor 1960 și 1970, cu versuri care spun o poveste mistică despre vizitarea acestui hotel ciudat în miezul nopții. Oricum, „Hotel California” a lui Eagles a fost subiectul multor controverse de-a lungul anilor.

Versurile melodiei sunt foarte controversate, aşa cum putem vedea mai jos:

„On a dark desert highway, cool wind in my hair
Warm smell of colitas, rising up through the air.”

În traducere: „Pe o şosea întunecată din deşert, un vânt rece îmi bate în păr,
Şi-un miros fierbinte de „iarbă” se simte în aer”.

„Colitas” din versurile originale este un cuvânt spaniol care înseamnă „cozi mici”, fiind adesea folosit pentru a se referi la frunzele plantei de marijuana. Așa că, pe măsură ce naratorul nostru se apropie de acest misterios „Hotel California”, el poate simți mirosul de canabis, chiar și de la distanță.

Piesa a fost scrisă de Glenn Frey în colaborare cu colegii trupei „Eagles”, Don Henley și Don Felder, care au contribuit cu un demo original intitulat „Mexican Reggae” care s-a transformat în melodie, Frey fiind responsabil pentru majoritatea versurilor.

Într-un interviu din 2016, Don Henley a vorbit despre semnificația melodiei: „Ei bine, spun mereu, este o călătorie de la inocență la experiență. Nu este vorba de fapt despre California; este vorba despre America. Este vorba despre partea întunecată a visului american. Este vorba de exces, este vorba de narcisism. Este vorba despre o afacere muzicală. Este vorba despre multe lucruri diferite… Poate avea un milion de interpretări”.

Aşadar, chiar și trupa știe că versurile lui „Hotel California” sunt destul de ambigue. Acesta este probabil o parte din motivul pentru care această melodie a rezistat atât de bine testul timpului. Mulți fani au interpretat cântecul ca pe o călătorie lungă în lumea drogurilor, iar călătoria la Hotel California este ca și cum ați intra în lumea psihedelică.

O altă teorie ne spune că există o conspiraţie satanică în această melodie. Iar această teorie se bazează pe două lucruri:

1) Pe coperta interioară a albumului „Hotel California”, există o fotografie făcută la o petrecere în holul unui hotel. Pe balconul de sus este o figură întunecată, iar dacă măriți pe ea, chipul lui Anton LaVey este dezvăluit stând în fereastră. Anton LaVey a fost un ocultist american, fondator al cultului „Biserica lui Satan”. LaVey a explicat care a fost motivul care a întemeiat această biserică: „Am vrut să adun cât mai mulţi indivizi, pentru a avea o putere cât mai mare, cu scopul de a invoca forţa neagră a naturii, care e numit Satana”.

2) Se mai spune că există mesaje criptice pe care le puteți auzi doar dacă redați melodia „Hotel California” invers. S-a spus că acesta este modul lor de a masca intenția satantică a cântecului, cu fraze sugerate pentru a fi auzite, ca de exemplu „Da, Satana aude asta, m-a făcut să cred în el” sau „Da, Satana, și-a organizat propria religie”. Cine doreşte să audă melodia derulată invers, cu versuri satanice, o poate face în videoclipul de mai jos (intraţi pe YouTube şi urmăriţi comentariile de la acest videoclip):


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu