Ăştia-s nebuni!? Arabia Saudită vrea să construiască un zgârâie-nori lung de 120 de km, de 1 trilion de dolari, în care să locuiască 5 milioane de oameni…


Arabia Saudită a dezvăluit planuri pentru un proiect de construcție remarcabil cu mult peste amploarea a ceea ce s-a văzut până acum. Orientul Mijlociu cu siguranță nu se sfiește să construiască lucruri grandioase: Burj Khalifa, de exemplu, este cea mai înaltă clădire din lume – se află deasupra Dubaiului, la o înălțime incredibilă de 828 de metri.

Acum însă, Arabia Saudită a dezvăluit planuri pentru ceva și mai îndrăzneț: un zgârie-nori orizontal format din două clădiri de circa 500 de metri, paralele una cu cealaltă pe o distanţă de 120 de km, în care ar putea locui 5 milioane de oameni – populaţia unei țări mici.

Această structură incredibilă, care ar costa peste 1 trilion de dolari, ar fi în esență un oraș autonom, cu o rețea de transport performantă, cu sere pentru cultivarea alimentelor, magazine, parcuri, facilități de agrement și tot ce este necesar pentru a trăi și a lucra acolo. Cunoscută sub numele de „Mirror Line” („Linia Oglinzii”), clădirea propusă se va întinde de la Golful Aqaba, printr-un lanț muntos și până în deșert.

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman dorește ca acest proiect enorm să fie finalizat până în 2030; totuși experții au sugerat că de fapt ar fi necesari 50 de ani pentru a construi aşa ceva.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): msn.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock