Ar putea trăi o civilizaţie avansată în interiorul Pământului nostru? Dezvăluiri extraordinare


Dacă există creaturi sub suprafața planetei noastre, ei nu ar locui în roca vulcanică, ci mai degrabă în nave spațiale avansate care sunt capabile să genereze condițiile necesare vieții pentru a supraviețui, spune o bizară teorie a conspiraţiei. Modificările plăcilor tectonice sunt rezultatul acțiunilor lor sau sunt o caracteristică naturală a Pământului?

Teoria pământului gol şi locuibil – „Hollow Earth” – deseori prezintă un Soare central, intratereștri, orașe și civilizații subterane mitice, despre care unii indivizi cu minte deschisă cred că ar putea reduce decalajul dintre știință și pseudoștiință dacă ar fi descoperite.

Această noțiune de regiuni subterane locuite a fost discutată în timpurile străvechi, în noţiuni precum Iadul creștin, Hadesul grecesc, Sheolul evreiesc sau credința nordică din Svartalfheim. Dacă ar fi adevărate, odată cu zonele arctice și antarctice topindu-se într-un ritm rapid în vremurile actuale, adevărul din spatele acestei enigme ar putea fi dezvăluit în curând.

Dacă ar exista rase care trăiesc în orașe subterane sub suprafața Pământului, acești locuitori subterani ar putea fi mai sofisticați din punct de vedere tehnologic decât noi, oamenii de la suprafață. Unii cred că OZN-urile nu sunt de pe alte planete, ci sunt fabricate de ființele ciudate din interiorul planetei noastre. De-a lungul istoriei, unii oameni au susținut că au văzut aceste ființe enigmatice din interiorul Pământului, iar unii chiar au scris cărţi despre întâlnirile cu ei.

O descriere intrigantă a unei astfel de întâlniri vine de la John Cleves Symmes Jr, un fost ofițer, care ne spunea în 1818 că „Pământul este gol și locuit în interior; conține mai multe sfere concentrice solide și este deschis la poli la 12 sau 16 grade. Sunt gata să explorez acest gol, dacă lumea m-ar sprijini și m-ar ajuta în această încercare”. Planeta, conform ipotezei lui Symmes, este formată din 5 sfere concentrice, dintre care cea mai mare este Pământul nostru exterior și atmosfera sa. El a estimat că scoarța terestră are aproximativ 1500 de km adâncime. El mai susținea că globul ar fi aplatizat la poli din cauza forței centrifuge de rotație a Pământului; interiorul planetei este un loc cald, plin de plante, animale şi fiinţe umane.

Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Legat de acest subiect, un roman numit „Symzonia” a fost scris în 1820. Acesta ne spune povestea căpitanului Seaborn, care a plecat spre Polul Sud în 1817 pentru a verifica ipoteza căpitanului John Cleve Symmes despre o lume interioară. Echipajul descoperă un continent interior numit Symzonia, ce pare a fi o grădină a paradisului. Acolo locuia o rasă paşnică de oameni, care trăiau modest de viață, deoarece disprețuiau câștigurile financiare și plăcerile senzuale. Toți de acolo erau vegetarieni, iar noi, oamenii de deasupra Pământului, păream a face parte dintr-o rasă care fie căzuse complet din virtute, fie era foarte mult sub controlul celor mai întunecate dorințe ale naturii noastre.

În starea noastră actuală de cunoștințe, ne dăm seama că planeta Pământ este plină de mistere care nu au fost încă rezolvate. Aşa că n-ar fi exclus ca în interiorul Pământului să trăiască şi entități intraterestre, care însă nu doresc să facă pasul către noi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock