În viitor, vom fi conduşi de Inteligenţa Artificială, într-un guvern unic mondial. Vom putea avea încredere în calculatoare?


Inteligența artificială joacă deja un rol important în economiile și societățile umane și va juca un rol mai mare în următorii ani. Aşadar, astăzi nu mai trebuie să vorbim de „viitorul inteligenţei artificiale”, ci de faptul că „viitorul este inteligenţă artificială”.

Acest lucru va fi posibil datorită progreselor în „învățarea profundă”, care utilizează rețelele neuronale multistrat, ce au fost teoretizate pentru prima dată în anii 1980. Cu o putere de calcul şi de stocare mult mai mare astăzi, învățarea profundă este acum o posibilitate practică, iar acest lucru poate fi demonstrat prin câştigarea campionatului mondial de Go din 2016.

În 2011, pentru a se testa abilitățile sale, sistemul de inteligenţă artificială IBM Watson a concurat în concursul „Jeopardy!” („Pericol!”), fiind în acel moment prima înfruntare de acest fel între om și mașină. În trei emisiuni televizate, Watson l-a învins pe Brad Rutter, cel care a câștigat cea mai mare sumă la acest concurs și pe Ken Jennings, cel care a avut cele mai multe emisiuni câștigate Watson a primit marele premiu de 1 milion dolari, în timp ce Ken Jennings și Brad Rutter au primit 300.000 dolari și respectiv 200.000 dolari. Jennings și Rutter s-au angajat să doneze jumătate din câștiguri, în timp ce IBM a împărțit câștigul lui Watson la două organizații de caritate.

Watson în mod constant și-a depășit adversarii umani, dar a avut probleme să răspundă la câteva categorii, în special întrebările care au indicii scurte și care conțin numai câteva cuvinte. Pentru fiecare indiciu, primele trei răspunsuri cele mai probabile ale lui Watson erau afișate pe un ecran de televiziune. Watson a avut acces la 200 de milioane de pagini cu conținut structurat și nestructurat care au însumat 4 Teraocteți de stocare pe disc, inclusiv textul integral al site-ului Wikipedia. Watson nu a fost conectat la Internet în timpul jocului.

Totuşi, unii văd că în viitor inteligenţa artificială va putea să conducă un „guvern unic mondial”, putând lua deciziile cele mai bune şi mai raţionale, decât cele emoţionale, subiective şi corupte ale oamenilor. Dar, am putea avea încredere totală într-un guvern mondial condus de o maşină şi nu de oameni? Va avea inteligenţa artificială tendinţe dictatoriale, odată ce sa va afla la putere?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO