Faceţi cunoştinţă cu Virginia di Castiglione, considerată a fi una dintre cele mai frumoase femei din istorie. Vi se pare aşa de frumoasă?


O femeie cu adevărat frumoasă în istoria omenirii a fost Virginia di Castiglione, care la numai 19 ani, în anul 1856, a fost trimisă de prim-ministrul italian, Camillo Cavour pentru a-l seduce pe împăratul francez Napoleon al III-lea, misiune îndeplinită cu viteza luminii. Nelipsită de modestie, Virginia s-a intitulat „cea mai frumoasă femeie din acele timpuri”, pentru ca mai târziu să se considere a fi „cea mai frumoasă femeie a secolului”.

Mulţi au fost de acord cu această afirmaţie. Prinţesa Metternich a descris chipul Virginiei ca fiind de un „oval delicios, cu ochii verzi închişi şi catifelaţi, cu nas mic şi fermecător şi dinţi asemănători cu perlele”. Dar partea cea mai atractivă (în special pentru bărbaţi) a frumoasei italience o reprezenta pieptul; întrucât Virginia nu purta corset (un accesoriu nelipsit din garderoba femeii din secolul al XIX-lea), sânii ei perfect rotunzi şi voluptouşi, creau senzaţie nu doar pentru bărbaţi, ci chiar şi pentru femei.

Dar această frumuseţe avea un mare defect: atunci când vorbeai cu ei, multe dintre conversaţii aveau ca subiect propria sa frumuseţe. Napoleon însuşi se confesa verişoarei sale Mathilde că „Virginia e foarte frumoasă, dar mă plictiseşte de moarte”.

La începutul articolului puteţi vedea poza originală cu această femeie, realizată în jurul anului 1860. Vi se pare atât de frumoasă?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO