“Fântana Tinereţii” din Tibet. Trei exerciţii spirituale incredibile ce vă pot reîntineri!


Tibetul este cunoscut pentru secretele străvechi, cunoştinţele enigmatice şi puterile paranormale; o civilizaţie a căror rădăcini se pierd în negura timpului. Călugării misterioşi, unii cu puteri supranaturale, îşi petrec viaţa pe pământ ca supraoameni şi zei deopotrivă. Unele dintre secretele lor au apărut în cultura occidentală, fiind aduse de exploratori care au fost martorii unor minuni dincolo de credinţă. Un astfel de om a fost martorul „Fântânii Tineretii Tibetane”. El a crezut în puterea ei, a urmat sfaturilor călugărilor înţelepţi şi, la întoarcerea sa, a avut parte de o tinereţe atât fizică cât şi spirituală. Acum, incredibilul secret al călugărilor tibetani îţi este împărtăşit şi ţie.

În cartea sa intitulată „Secretul străvechi al Fântânii Tineretei”, Peter Kelder descrie modul în care un prieten de-al său, colonel britanic, a făcut o cercetare îndrăzneaţă pentru localizarea unei mănăstiri tibetane care, conform localnicilor in India şi Nepal, ar deţine secretul reîntineririi. Prin urmare, practicând pur şi simplu nişte ritualuri străvechi descoperite cu mii de ani în urmă de către maeştrii tibetani, o persoană îşi poate „şterge” anii şi recupera tinereţea. Mulţi ar crede că e o fantezie…. ceva de genul „prea frumos să fie adevărat”.

Kelder descrie cum s-a întâlnit cu prietenul său:

Într-o după-amiază, cu câţiva ani în urmă, stăteam în parc şi citeam ziarul, atunci când un domn în vârstă s-a aşezat alături de mine. Părea a avea 60 de ani, avea părul cărunt, cu o chelie în faţă, umerii lăsaţi, iar când se plimba părea că se încovoia asemenea unei trestii. Nu ştiam că, din acel moment, întregul curs al vieţii mele se va schimba pentru totdeauna. N-a trecut decât puţin timp până când amândoi ne-am angajat într-o conversaţie fascinantă.

Am aflat că omul era pensionar, fost ofiţer al armatei britanice, care a servit, de asemenea, şi în corpul diplomatic al Coroanei. Ca urmare, el a călătorit aproape în fiecare colţ al globului. Şi colonelul Bradford, cum am să-l numesc, deşi nu aceasta este numele său, m-a fascinat cu poveştile sale pline de aventuri. După ce ne-am luat la revedere, am convenit să ne mai întâlnim, şi, astfel, o prietenie strânsă a apărut între noi.

Iar colonelul şi-a dezvăluit obsesia sa secretă:

În timp ce a stat mai mulţi ani în India, colonelul Bradford a auzit de la localnici mai multe poveşti fascinante. E vorba de un grup de lame sau preoţi tibetani, care ar şti secretul Fântânii Tineretii. De mii de ani, acest secret extraordinar a fost păstrat de membrii acestui grup. Şi n-au făcut niciun efort pentru a-l ascunde, căci mănăstirea lor era atât de îndepărtată şi de izolată, încât erau practic rupţi de lumea exterioară. Această mănăstire şi Fântâna Tinereţii sale au devenit un fel de legendă pentru localnici, existând poveşti ale unor oameni bătrâni care şi-au recăpătat misterios sănătatea, puterea şi vigoarea după ce au intrat în mănăstire. Dar nimeni nu părea să ştie locaţia exactă a acelui loc ciudat şi minunat.

Colonelul s-a decis că-şi va petrece restul timpului pentru a găsi mănăstirea şi a învăţa secretul reîntineririi. El l-a invitat Kelder să-l însoţească. Deşi ispitit, autorul a refuzat în cele din urmă. Potrivit lui Kelder, au trecut mai mulţi ani până când primi o scrisoare de la prietenul său. Colonelul îl anunţa că a găsit în sfârşit mănăstirea şi urma să-i mai scrie în curând. Iar când urmă cea de a doua scrisoare…

Atunci când sosi cea de a doua scrisoare, mâinile aproape că-mi tremurară când o deschisei. Pentru moment, nu mi-a venit a crede ceea ce scria.Vestea era mult mai bună decât aş fi putut spera. Nu numai că acest colonel a găsit Fântâna Tinereţii, dar el avea de gând s-o aducă cu el acasă, urmând a se întoarce în circa două luni.

Patru ani au trecut de când nu l-am mai văzut pe prietenul meu şi am început să mă întreb cât de schimbat era el în această perioadă de timp. Această Fântână a Tinereţii i-a oprit înaintarea în vârstă? Va arăta el exact cum l-am văzut ultima oară sau va îmbătrâni doar un an din cei patru ani?

Iată că a venit şi momentul mult aşteptat. Era seara, când sună deodată telefonul. Portarul mă anunţă că dl Bradford a venit să mă vadă. Nerăbdător, i-am răspuns: „Trimite-l sus”. La scurt timp, auzi soneria şi uşa se deschise. Spre dezamagirea mea, în faţa mea nu se afla colonelul Bradford, ci un bărbat mult mai tânăr.

Observând surpriza mea, străinul îmi spuse: „Nu mă aşteptai?”
„M-am gândit că ar fi altcineva”, am răspuns eu, un pic nedumerit şi confuz.
– „M-am gândit că voi fi primit cu mai mult entuziasm”, a spus vizitatorul cu o voce prietenoasă.„Priveşte cu atenţie faţa mea. Mai trebuie să mă mai prezint?”
Confuz şi nedumerit, apoi uimit, am privit la chipul din faţa mea. Apoi, încetul cu încetul, am realizat că trăsăturile feţei lui semănau într-adevăr cu cele ale colonelului Bradford. Acest om părea a fi colonelul din tinereţe. În loc de un trup încovoiat, am observat un trup înalt, drept şi robust.. Chelia din faţă îi dispăruse, iar părul îi era brunet, fără nicio urmă de cărunţire.

Colonelul îi povesti apoi prietenului său care sunt exerciţiile secrete care l-au făcut să întinerească astfel. Ele trebuie efectuate zilnic, pentru o lungă perioadă de timp, pentru a obţine efectele scontate. Vă trebuiesc doar 15 minute zilnic, ele putând fi realizate în orice încăpere.

Mişcarea nr.1:

Staţi drepţi, ridicaţi braţele până la nivelul umerilor şi rotiţi-vă în sensul acelor de ceasornic. Fixaţi-vă ochii doar înainte, fără a vă focaliza în altă parte; atunci când vă învârtiţi, lăsaţi ca vederea să se blureze. Rotiţi-vă de 21 de ori sau până când vă simţiţi ameţiţi sau instabili. Nu contează cu ce viteză vă rotiţi. În tot timpul acesta, inspiraţi şi expiraţi din stomac, aşa cum fac cântăreţii de operă sau actorii. După ce vă opriţi din învârtit, respiraţi şi mai profund din stomac, până când echilibrul dvs. se va întoarce la normal şi capul nu se va mai roti.

Mişcarea nr.2:

Staţi culcaţi pe spate, cu mâinile lipite de trup, palmele braţelor ridicate în sus, iar picioarele întinse şi drepte. Din această poziţie, începeţi să respiraţi şi ridicaţi-vă picioarele cât de mult puteţi în sus; în acelaşi timp, ridicaţi-vă capul de pe pământ, încercând să atingeţi bărbia de piept. Repetaţi acest lucru de 21 de ori; atunci când inspiraţi, vă ridicaţi picioarele şi capul, iar când expiraţi vă coborâţi picioarele şi capul. Dacă simţiţi vreun disconfort, atunci plasaţi-vă palmele de la mâini (îndreptate în jos) pe muşchii fesieri, pentru a vă sprijini baza coloanei vertebrale. Încercaţi să faceţi aceste exerciţii de ridicare şi coborâre a picioarelor şi capului la aceeaşi viteză.

Mişcarea nr.3:

Îngenunchiaţi pe ambele picioare, cu braţele îndepărtate şi palmele puse pe ambele şolduri. Apoi, coborâţi-vă bărbia către piept şi începeţi respiraţia. După aceea, ridicaţi capul şi lăsaţi-l pe spate, în acelaşi timp cu mişcarea mâinilor către spatele şoldurilor, lăsându-le să coboare mai în jos. Începeţi apoi expiraţia şi reveniţi la poziţia iniţială, ţinând şi capul drept. Atunci când începeţi acest exerciţiu, folosiţi-vă de greutatea capului dvs. pentru a-l aduce în faţă, în loc de a forţa bărbia să atingă pieptul cu ajutorul muşchilor. În momentul în care daţi capul pe spate, evitaţi să vă întindeţi gâtul, ci pur şi simplul lăsaţi-l să cadă cu propria greutate. Când faceţi acest exerciţiu, ţineţi ochii deschişi, pentru a vă menţine echilibrul. Mai târziu, încercaţi mişcarea cu ochii închişi, pentru a sesiza diferenţa.

Aceste exerciţii sunt minunate şi vă pot echilibra energia, dar şi îmbunătăţi respiraţia, digestia şi tonusul muscular. Ele sunt relativ uşor de efectuat şi eficiente.

Oare aceste exerciţii chiar funcţionează? Pete Kelder crede că da… Nu rămâne decât să încercaţi!


ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock