Şocanta întâlnire în tren a generalului (r) Emil Străinu cu un bătrânel cu 6 degete la mâini, care i-a ghicit şi viitorul apropiat!


Generalul (r) Emil Străinu, în cartea sa „Războiul îngerilor”, ne vorbeşte despre o întâmplare terifiantă. El s-a urcat într-o zi de iarnă în trenul spre Bucureşti, iar într-un compartiment dădu peste un bătrânel simpatic. Acesta, conform generalului, era o adevărată enciclopedie ambulantă, deţinând o mulţime de cunoştinţe din multe domenii, de la istorie până la fizică.

Dar, cel mai mult l-a înspăimântat pe Emil Străinu faptul că, la un moment dat, observă că acest bătrânel misterios avea la fiecare mână câte 6 degete! Citez din carte:

„Deodată am simțit că îngheț – deși în compartiment era cald de se putea sta fără palton – în timp ce-și freca mâinile (știi, am circulația periferică foarte proastă, îmi spuse) – am observat că avea la fiecare mână câte … șase degete!? Inițial am crezut că mi se pare, că este o iluzie sau un exercițiu de prestidigitație, dar bătrânelul nu-și ascundea anomalia, încercând parcă să mă convingă de certitudinea observației (…) Evident, avea șase degete la fiecare mână!”

Şi mai ciudat, atunci când coboară de compartiment, bătrânelul îi făcu generalului şi o premoniţie: faptul că îşi va lua examenul de la Bucureşti, spre care Emil Streinu se îndrepta, deşi el nu discutase cu bătrânelul pe subiectul acesta! De unde ştia!?

„Se îndreaptă spre ușă, dar se întoarce spre mine și-mi spune: „Știi, nu mai fi îngrijorat, vei lua examenul printre primii, cred că al doilea. Și lucrarea ta va fi citită de mii de oameni…”. Rămân siderat, nu discutasem cu el nimic despre acest subiect, îmi pun automat mii de întrebări..”

Ce se întâmplă ulterior? Generalul este admis al doilea pe listă, iar lucrarea va fi publicată integral în revista instituției organizatoare a concursului și, ulterior, va deveni cartea cu titlul „Războiul magicienilor”, care va fi publicată într-un tiraj de câteva mii de exemplare!

Şi, finalul întregii întâmplări este şi mai palpitant, aşa cum poveste generalul Emil Străinu: „La lansarea cărții, la una din librăriile Capitalei, în timp ce vorbesc despre subiectul tratat, observ în public un bătrânel ce pufăie din pipă și care, zâmbindu-mi complice, răsfoiește tactiticos cartea nou lansată ajutîndu-se de mâinile sale cu… câte șase degete fiecare!”


Lasă un comentariu