Robbie Doe, un caz şocant de exorcizare

  •  
  •  
  •  
  •  

Preoţii sau iniţiaţii în ocultism care au dobândit cunoştinţele şi experienţa necesară susţin ritualuri de exorcizare atât pentru ‘înlăturarea răului’ dintr-o fiinţă umană, cât şi din cămine în care se presupune că s-a infiltrat o entitate nechemată, care are o influenţă negativă asupra unei persoane sau a unui loc fizic. Practicile de exorcizare nu sunt o noutate, fiind întâlnite în toate culturile lumii şi aproape toate presupun folosirea de incantaţii, rugăciuni, ierburi aromate, obiecte sfinţite sau binecuvântate şi sare.

Nu vom şti niciodată dacă astfel de fenomene au existat cu adevărat însă mai jos puteţi citi despre unul dintre cazurile cele mai şocante de posedare şi exorcizare.

‘Roland’ sau ‘Robbie Doe’, numele sub care era cunoscut, era singurul fiu al unei familii disfuncţionale. Activităţile paraormale au început în ianuarie 1949, când Robbie avea 13 ani. Membrii familiei auzeau zgomote ciudate din interiorul pereţilor şi din mansarda casei în care locuiau. Crezând că aveau de-a face cu o invazie de şoareci au chemat un exterminator însă acesta nu a descoperit vreo dovadă că ar fi existat rozătoare în casă.

Patul în care dormea Robbie era puternic zguduit

În timp familia s-a confruntat cu alte fenomene ilogice: zgomote de paşi şi tot felul de obiecte care îşi schimbau locaţia în mod inexplicabil. Toate acestea, însă, nu erau nici pe departe atât de înfricoşătoare precum atacurile pe care le suferea Robbie. Patul în care dormea era zguduit cu putere şi cuverturile de pe pat erau în permanenţă aruncate prin cameră, iar când băiatul încerca să le ţină în loc, era tras din pat împreună cu ele.

La examinarea unor preoţi, băiatul a strigat în limba aramaică

Familia disperată a cerut ajutorul a doi preoţi luterani şi a unui rabin. În încercările lor de a alunga entitatea care îl chinuia pe Robbie au fost martorii unor evenimente inexplicabile, primul având loc în momentul în care rabinul a încercat să îl examineze pe băiat. Copilul vizibil deranjat a început să strige cuvinte într-o limbă necunoscută celor prezenţi, iar rabinul a concluzionat că era ebraică, deşi un profesor universitar a declarat mai târziu că ar fi fost vorba de o altă limbă semitică, aramaică.

Exorcizarea din biserică

Unul dintre preoţii luterani, împreună cu rabinul, l-au dus pe Robbie la biserică pentru a rosti rugăciuni, şi, odată ajuns la faţa locului, băiatul a început să implore entitatea care îl chinuia să plece. Evenimentele neplăcute au continuat însă, moment în care exorciştii şi-au pus semne de întrebare, gândind că există o posibilitate ca doar casa să fie bântuită, şi nu Robbie.

Un exorcist confirmă că patul se mişca singur

Astfel, Luther Schulze, unul dintre exorcişti, l-a luat pe Robbie în casă sa pentru a dormi peste noapte. Luther a raportat că 10 minute mai târziu, a auzit zgomotele provocate de patul în care dormea Robbie, care era zguduit cu putere. A fost apoi martor al înfricoşătorului incident, declarând mai târziu că Robbie nu ar fi putut să mişte singur patul în modul acela, el fiind complet nemişcat.

Tăieturi pe corpul băiatului

Deşi cercetători de renume au atribuit fenomenele unor activităţi de tip poltergeist, cazul a devenit din ce în ce mai straniu în momentul în care lui Robbie i-au apărut pe corp tăieturi care s-au materializat în timp în cuvinte parcă scrijelite de gheare. Robbie era însă supravegheat tot timpul iar martorii incidentelor de acest gen declarau că urmele apăreau din senin iar băiatul nici nu îşi mişca mâinile, aşadar nu el era cauza tăieturilor.

Când a început adevăratul ritual de exorcizare, Robbie a reacţionat violent la eforturile preoţilor de a îndepărta entitatea care îl chinuia pe băiat de atâta vreme. Preoţii se confruntau cu vorbele violente, loviturile şi scuipăturile adolescentului, iar pe corpul ‘posedatului’ apăreau din ce în ce mai multe tăieturi şi cuvinte precum ‘Well’ şi ‘Spite’ când cei prezenţi îi cereau ‘demonului’ să se arate.

Părintele Bowdern, unul din preoţii implicaţi în acest caz de-a lungul timpului, a făcut cercetări mai amănunţite şi a descoperit un caz asemănător cu cel al lui Robbie care a avut loc în Wiscounsin.

Băiatul a fost exorcizat cu ajutorul unui crucifix şi a 5 preoţi

Cu o nouă strategie în plan, Bowdern l-a obligat pe Robbie să poarte un lanţ cu pandantive religioase şi să ţină un crucifix în mână, făcând o ultimă încercare de a-l exorciza pe băiat.

Robbie a devenit violent şi a putut fi imobilizat doar de 5 persoane, urlând în tot acest timp că este ‘un înger căzut’. Preotul a continuat ritualul de exorcizare până în momentul în care a fost întrerupt de băiat care a strigat cu o voce puternică şi masculină că este ‘Sfantul Mihail, arhanghelul’. Bowdern i-a ordonat entităţii să renunţe la băiat, moment în care acesta a intrat în spasme foarte violente până când, într-un final, s-a liniştit şi le-a spus martorilor că ‘a plecat’.

Robbie le-a vorbit mai apoi preoţilor despre o viziune pe care a avut-o cu Sf. Mihail care ţinea în mână o sabie în flăcări.

Deşi anumite întâmplări nu au fost susţinute de dovezi clare, unul din preoţi a păstrat un jurnal în care a relatat tot şirul evenimentelor, iar cazul lui Robbie Doe a fost pe de o parte susţinut, pe altă parte pus pe seama acţiunilor băiatului care s-ar fi prefăcut tot acest timp.

Sursa: www.metalhead.ro


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu