Miliardarul J.P. Morgan s-a opus invenţiei lui Tesla – electricitatea wireless – pentru că ea ar fi fost gratuită pentru toată lumea


Atunci când Tesla a inventat electricitatea wireless, de invenţia sa s-a interesat şi celebrul industriaş şi miliardar american J.P. Morgan. Morgan l-a ascultat pe Tesla descriind glorioasa sa invenţie, după care baronul banilor a catalogat întregul subiect ca fiind nepractic, pentru că n-ar fi nicio posibilitate să facă bani de pe urma oamenilor dacă aceştia ar avea toată electricitatea de care aveau nevoie prin punerea unei antene pe casele, fabricile sau clădirile lor.

De aceea, Morgan i-a adus apoi amintelui Tesla că în sistemul prezent de fabricare a firelor, polilor şi echipamentului instalaţiilor electrice de orice fel putea să facă averi imense şi pe lângă acestea electricitatea putea să fie măsurată, astfel încât toată lumea să plătească fiecare kilowatt folosit.

Dar, Tesla i-a spus că electricitatea era liberă, în atmosferă, că era un Dar al lui Dumnezeu pentru Copiii săi, dar un astfel de idealism, în mod sigur, nu putea să penetreze mintea unui magnat al finanţelor, cum este J.P. Morgan.

 


Lasă un comentariu