Miliardarul J.P. Morgan s-a opus invenţiei lui Tesla – electricitatea wireless – pentru că ea ar fi fost gratuită pentru toată lumea


Atunci când Tesla a inventat electricitatea wireless, de invenţia sa s-a interesat şi celebrul industriaş şi miliardar american J.P. Morgan. Morgan l-a ascultat pe Tesla descriind glorioasa sa invenţie, după care baronul banilor a catalogat întregul subiect ca fiind nepractic, pentru că n-ar fi nicio posibilitate să facă bani de pe urma oamenilor dacă aceştia ar avea toată electricitatea de care aveau nevoie prin punerea unei antene pe casele, fabricile sau clădirile lor.

De aceea, Morgan i-a adus apoi amintelui Tesla că în sistemul prezent de fabricare a firelor, polilor şi echipamentului instalaţiilor electrice de orice fel putea să facă averi imense şi pe lângă acestea electricitatea putea să fie măsurată, astfel încât toată lumea să plătească fiecare kilowatt folosit.

Dar, Tesla i-a spus că electricitatea era liberă, în atmosferă, că era un Dar al lui Dumnezeu pentru Copiii săi, dar un astfel de idealism, în mod sigur, nu putea să penetreze mintea unui magnat al finanţelor, cum este J.P. Morgan.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO