Grupul Anonymous luptă împotriva sistemului ce vrea să ne limiteze accesul la Internet. Jos laba de pe Internet, politicienilor şi bogaţilor!

3.759 vizualizari

Poate că mulţi aţi auzit de legea SOPA (Stop Online Piracy Act) ce a fost adoptată în curând de Congresul SUA şi care ameninţă cu închiderea tuturor site-urilor care nu respectă drepturile de autor (despre această lege am să vorbesc mai pe larg într-un articol viitor). Prima victimă a acestei legi a fost site-ul MegaUpload.com care a fost pur şi simplu oprit. Aşadar, se pare că autorităţile americane au lansat lupta dură împotriva pirateriei de pe internet. Gravă greşeală! Căci un grup de hackeri, cunoscut sub numele de Anonymous, au ameninţat că vor distruge şi vor ataca toate site-urile instituţiilor şi corporaţiilor care susţin şi promovează această lege aberantă. Şi nu numai că au ameninţat, dar s-au ţinut şi de promisiune.

De exemplu, duminică, 22 ianuarie, Anonymous nu numai că a spart site-ul CBS.com, dar i-au şi şters acestuia toate fişierele! Căderea lui CBS.com nu a fost un atac DDoS obişnuit, întrucât în momentul atacului, pe adresa lor de Internet nu se afla decât un singur fişier, atât! Ceea ce înseamnă că Anonymous a preluat pentru o perioadă de timp controlul total asupra CBS.com şi i-a şters tot conţinutul! Absolut tot! Site-ul a fost ulterior restaurat, dar contează mesajul arătat lumii. Precum se ştie, CBS este o corporaţie-gigant din industria mass-mediei şi entertainment-ului, care a susţinut cu ardoare noua lege SOPA.

Acest atac vine după ce, cu câteva zile înainte, Anonymous a fost responsabil pentru atacul asupra site-urilor Departamentului Justiţiei din SUA, asupra companiei Universal Music, precum şi asupra site-urilor Industriei Muzicale din SUA (Recording Industry Association of America) şi a Producătorilor de Film din America (Motion Picture Association of America). Alte site-uri atacate de Anonymous, drept protest faţă de noile legi împotriva pirateriei pe Internet, au fost cele ale companiei media franceze Vivendi sau ale parlamentului polonez.

Aşa se va întâmpla cu toţi cei care vor să ne ia accesul liber la Internet…Jos laba de pe Internet, politicienilor şi bogaţilor lumii!