Celebru medic neurochirurg român: „Calea cea mai simplă pentru refacerea celulelor nervoase este rugăciunea”


Constantin Tuleașcă este un medic specialist neurochirurg de origine română, născut la Iasi, în 1981 și stabilit la Lausanne (Elveția). El este cunoscut mai ales pentru realizările sale în domeniul radiochirurgiei mini-invazive, prin tehnica Gamma Knife. A fost discipolul profesorului Jean Regis, considerat o referință în domeniul radiochirurgiei mondiale. În 2013, a primit premiul „Young Professional Award”, din partea Societății Internaționale de Radiochirurgie. În 2015, a devenit primul român onorat cu un premiu al Academiei Naționale de Medicină din Paris, pentru lucrările sale cu privire la tratamentul radiochirurgical al nevralgiei de trigemen. În 2019, a primit unul din cele două Premii de Excelență anuale ale Universității din Lausanne, Facultatea de Biologie și de Medicină.

Într-un interviu acordat Televiziunii Române (TVR), celebrul doctor a explicat că rugăciunea și smerenia sunt cele mai simple căi de refacere a celulei nervoase. Iată ce ne spune dr. Tuleaşcă: „Cu toții avem exerciții de liniștire a creierului: la mine e rugăciunea, la alții e altceva. O plimbare în natură, o discuție cu cineva. Calea cea mai simplă spre refacerea celulei nervoase, o să vă dau un răspuns non-conformist și repetitiv, este rugăciunea. N-am altul. Și smerenia, în sensul ei cel mai pur. Înțelegerea faptului că nu suntem singuri, chiar dacă suntem unici, avem o forță care ne dirijează. O întoarcere la patrimoniul originar de unde am venit. Regenerarea celulei nervoase la mine trece prin rugăciune și Nicolae Botgros”.

Urmăriţi mai jos tot interviul de pe TVR:

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock