Ştiaţi că… Hitler a furat salutul american, cel cu mâna dreaptă ridicată în faţă, pentru a-l transforma în salutul nazist „Heil Hitler”?


Vedeţi fotografia de la începutul articolului? Copiii americani, cu drapelul SUA în clasă, fac salutul nazist al lui Hitler!? Ce naiba? Este o fotografie trucată? Sau o fotografie dintr-un film de propagandă, intitulat: „Şi dacă naziştii ar fi câştigat războiul?” Nu, niciuna din variantele mai sus enumerate nu sunt adevărate. Aceasta e o fotografie reală. Şi asta pentru că…vedeţi voi, Hitler nu doar a omorât milioane de oameni, dar a şi distrus şi demonizat o serie de lucruri şi simboluri pozitive până în acel moment: mustaţa subţire, simbolul benefic al zvasticii, şi acest „salut nazist”. Care…dacă e să fim sinceri, nu a fost inventat de Hitler.

În 1892, Francis Bellamy, un cunoscut socialist creştin american, a propus ca toţi americanii să adopte „Jurământul de loialitate”, împreună cu gestul de ridicare în faţă a mânii drepte, pentru acest jurământ. Timp de decenii întregi, copiii din întreaga America au folosit acest „salut Bellamy”.

Între timp, după ce Hitler a ajuns la putere, el a adoptat „salutul nazist” extrem de asemănător cu „salutul Bellamy”, ca replică la „salutul roman” al dictatorului italian Mussolini. Cum „salutul nazist”, copiat după „salutul Bellamy” devenise răspândit în întreaga lume ca urmare a celebrităţii lui Hitler, americanii au oprit să-l mai folosească, pentru a nu fi asociaţi în atitudini cu Hitler. Aşa că preşedintele Roosevelt a propus o nouă formă de salut, cea cu mână la inimă…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO