Şapte ipoteze senzaţionale privind OZN-urile

213

ozn13Fenomenul OZN este unulatât de controversat, încât s-au emis foarte multe ipoteze, unele din ele fiind chiar mai fanteziste decât altele. În acest articol, am încercat o grupare a acestora în 7 ipoteze, care acoperă toată gama existenţei sau inexistenţei fenomenului OZN. Iată care sunt cele 7 ipoteze:

1) Toată povestea este o farsă.

Nimeni nu s-a întîlnit cu nimic şi toate rapoartele care circulă prin lume nu sunt reale. Toate cazurile relatate de-a lungul secolelor au fost stimulate de imaginaţie. Nu a existat nimic care să le justifice. Sau, au fost în mod intenţionat inventate de oameni pentru a păcăli. Este o farsă, o plăsmuire.Totuşi, de unde le-a venit ideea? Această teorie este eliminată imediat de faptul că oameni de ştiinţă reputabili cât şi oameni simpli din toată lumea au experimentat acelaşi fenomen şi în orice experiment închis aceasta constituie o realitate care nu poate fi negată. Deci, nu este farsă.

2) Este un fenomen natural.

De fulgere globulare, plasmă, sau poate de baloane meteorologice, păsări, sau inversiuni de temperatură. După ce folosim toate aceste explicaţii pentru a nega fenomenul, nu putem explica cele mai mult de 2.000 de observaţii făcute de piloţi şi de oameni care cunosc cerul şi tot ce zboară prin aer. Toţi mărturisesc acelaşi lucru: fenomenul reprezintă o realitate! Aşadar, nu este doar un fenomen natural, ci este mai mult decât natural. Înseamnă mai mult decât atât. Este ori extraterestru, ori supranatural.

3) Este un fenomen interplanetar.

De undeva din sistemul nostru solar suntem vizitaţi. De pe Marte, Venus, Jupiter, Saturn, de undeva, “ei“ ne vizitează. Poate în partea întunecată a Lunii se află una din bazele lor. Această teorie este infirmată de faptul că telescoape gigantice din întreaga lume, printr-o monitorizare de 24 din 24 de ore a cerului, nu au reuşit să ofere nici o dovadă a unor astronave sau a altor obiecte care să călătorească între planete fie din sistemul nostru solar sau dintr-o altă galaxie. Dacă existau, acestea puteau fi observate foarte uşor! Cu siguranţă ar fi putut fi observate în jurul Lunii care este la o distanţă de numai 238.000 de mile. Astfel OZN-urile nu sunt de provenienţă interplanetară. Nu sunt de origine din propriul nostru sistem solar, aşa cum îl cunoaştem în clipa de faţă.

4) Au o provienenţă intergalactică.

Adică, vin dintr-un alt sistem solar. Avem de-a face cu fiinţe dintr-un alt sistem solar care ne vizitează la fel cum noi am vizita o altă lume dacă am avea posibilitatea să o facem. Actualmente trimitem sonde spaţiale spre alte planete şi se vorbeşte de trimiterea de nave cu echipaj pentru a explora alte planete. Atunci, şi noi am urma acelaşi proces şi metodologie de culegere a mostrelor de sol, mostrelor de plante şi chiar de examinare a fiinţelor, dacă am avea şansa, la fel cum ne indică fenomenul ce se petrece pe pământ că cineva a făcut-o sau poate o face încă, cu noi. Astfel, fenomen intergalactic, ce provine din spaţiul extraterestru, vrând nevrând trebuie să ramână o opţiune posibilă. Dar ce ne facem cu lipsa de dovezi şi cu timpul care trece fără să găsim răspunsul. Ca fiinţe ce au o scurtă existenţă ne aşteptăm la un răspuns în timp ce ne aflăm încă în viaţă. Acesta întârzie să apară, fie pentru că în spaţiul intergalactic nu există unul, fie pentru că ne este ascuns intenţionat de cineva care nu doreşte ca noi oamenii să-l cunoaştem. Urât din partea “respectivului“ !?

5) Fenomenul OZN provine de la o civilizaţie necunoscută de pe planeta noastră

Planeta noastră nu a fost explorată încă în întregime. Există părţi ale ei pe care nu le cunoaştem bine. Există posibilitatea ca o altă civilizaţie să existe, civilizaţie care a avut remarcabilul bun simţ de a nu face nici un contact cu noi! Ca prin urmare, aceasta ar fi fost ferită de războaie şi de multe din viciile care ne sînt proprii nouă. Aceasta este o teorie care a fost avansată de unii savanţi, dar trebuie să recunoaştem că nu există nicio dovadă care să o sprijine. Unele OZN-uri se spune că au fost văzute intrând în apă, îndeosebi în jurul Triunghiului Bermudelor, numit şi “Triunghiul Diavolului”, însă nu poate fi adusă nicio dovadă. Acelaşi fenomen s-a remarcat şi în California. Dar, în ciuda legendelor, nu există nicio dovadă a existenţei unei civilizaţii aflate sub crusta planetei noastre sau în jurul continentelor noastre, despre care noi să nu avem vreo idee. Ceea mai bună dovadă ştiinţifică ne spune că aşa ceva nu este adevărat.

6) Este o armă secretă a unei naţiuni de pe Pământ.

Construită de fosta Uniune Sovietică sau de Statele Unite şi acum fiecare păstrează tăcerea. Sper foarte mult să fie a noastră!! Dacă era a noastră, atunci chiar din 1952 eram inventatorii şi posesorii unei aeronave ce călătorea cu o viteză de peste 7.000 de mile pe oră ! Gândiţi-vă la toţi banii pe care i-am fi economisit în programele spaţiale! Unul dintre aceste obiecte putea să ajungă de la Pământ la Lună foarte rapid. Progresele pe care le-am fi realizat ar fi fost inimaginabile! Dacă era a lor, ruşii ar fi ajuns acolo primii sau americanii ar fi fost de mult acolo. Aşadar nu este o “armă secretă” a cuiva despre care să avem cunoştinţă. Aş îndrăzni totuşi să spun că atât Pentagonul cât Kremlinul ar fi vrut să o posede ca “arma lor secretă”, procurând-o cât mai repede posibil!

7) Provin din altă dimensiune.

În primul rînd, Biblia este cea care vorbeşte autoritar despre existenţa unor fiinţe de acest fel. Ea îi avertizează pe oameni de existenţa unor creaturi spirituale şi puternice, care nu sunt supuse limitărilor lumii noastre tridimensionale (timp – spaţiu – materie), ele putându-se mişca în voie prin spaţiul cosmic sau atmosfera terestră. Mai multe versete ale ei ne vorbesc despre manifestarea din zilele din urmă a Satanei şi a îngerilor săi care se va face prin  “tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase şi cu toate amăgirile nelegiuirii” (2 Tes.2:9,10). De asemenea, că “vor fi arătări înspăimîntătoare şi semne mari în cer”  (Luca 21:11).