Aţi visat vreodată „acest bărbat”? Un bărbat apare misterios în visele mai multor oameni. Cine este el?


În ianuarie 2006, în New York, pacienta unui binecunoscut psihiatru îi desenează acestuia chipul unui bărbat care îi apărea în mod constant în visele ei. În mai multe ocazii, bărbatul i-a oferit câteva sfaturi cu privire la viaţa sa privată. Femeia a jurat că nu l-a văzut niciodată în viaţa sa pe acest bărbat. Portretul a stat uitat pe biroul psihiatrului, până când, într-o zi, un alt pacient de-al doctorului i-a recunoscut faţa, confesându-se de faptul că acest bărbat apare des în visele sale. Şi acest pacient pretindea că nu l-a văzut niciodată până atunci pe acel bărbat.

Psihiatrul decide să trimită portretul mai multor colegi de-ai săi, pentru a vedea dacă se găsesc şi alţi pacienţi cărora le apare în vis bărbatul. Surpriză-surpriză! În câteva luni, patru pacienţi al altor psihiatri îl recunosc pe bărbat ca vizitându-i adesea în vise. Toţi pacienţii se referă la el ca fiind „ACEST BĂRBAT”. Din 2006 până în prezent, cel puţin 2.000 de oameni pretind că l-au văzut pe bărbat în visele lor, în mai multe oraşe ale lumii: Los Angeles, Berlin, Sao Paulo, Teheran, Beijing, Roma, Barcelona, Stockholm, Paris, New Delhi, Moscova etc.

Pentru aceasta, a fost creat un site special dedicat „ACESTUI BĂRBAT” care apare în vise: http://www.thisman.org/. Scopul acestui site este următorul:
– în a-i ajuta pe acei care l-au văzut pe acest om în visele şi în a crea o punte de comunicare între ei;
– în a înţelege cine este ACEST BĂRBAT, care apare în diverse situaţii în visele lor.

Exemple de vise cu ACEST BĂRBAT

Iată câteva din mărturiile celor care l-au visat pe ACEST BĂRBAT:

* „M-am îndrăgostit de el de prima dată când l-am văzut în vise. Chiar dacă, trebuie să recunosc că este foarte urât. De fiecare dată însă, el mă surprinde cu gesturi romantice şi cuvinte dulci: îmi cumpără flori, bijuterii, mă învită la cine romantice la apusul soarelui”;

* „Întotdeauna am visat cum zburam în cer, deasupra oraşului, de sus observându-mi oraşul. De când m-am mutat într-o altă casă, am început să-l visez pe acest bărbat, care zbura şi el cu mine. Deşi l-am visat de mai multe ori, niciodată nu mi-a adresat un singur cuvânt.”

* „Prima dată, când l-am visat pe acest bărbat, am avut o zi grea la muncă. Am visat că mă pierdusem într-un uriaş mall. Deodată, acest bărbat apăru şi am început să fug de el. El m-a urmărit cam timp de o oră, până când am dat de zona copiilor din supermarket. În acest moment, el îmi zâmbi şi îmi arătă drumul către ieşire. Apoi, m-am trezit. De atunci, acest bărbat apare de multe ori în visele mele, oferindu-mi direcţia cum să ies din vise”.

* „L-am visat pe acest bărbat într-o oglindă, urmărindu-mă, nespunând nimic şi purtând ochelari. Nu s-a mişcat deloc în tot acest timp…şi se afla acolo nemişcat, asemenea unei statui.”

Precum se observă, sunt o mulţime de vise şi de situaţii, niciuna din ele nefiind asemănătoare. Să vedem acum câteva din teoriile care s-au dezvoltat în jurul acestui straniu caz:

Teoria arhetipală: Conform psihanalizei lui Jung, ACEST BĂRBAT este o imagine arhetipală care aparţine subconştientului colectiv şi care apare în anumite situaţii (stări de stres, schimbări dramatice în viaţă etc.) unor subiecţi sensibili.

Teoria religioasă: ACEST BĂRBAT ar fi imaginea Creatorului, fiind una din formele sub care Dumnezeu se manifestă.

Teoria călătorului în vise: Această teorie e una foarte interesantă, dar are puţină credibilitate ştiinţifică. Se pare că ACEST BĂRBAT ar fi o persoană reală care are puterea de a intra în visele oamenilor prin diverse abilităţi psihologice. Unii cred că în viaţa reală, ACEST BĂRBAT apare exact cum îl văd ei în vise. Alţii cred că ACEST BĂRBAT arată complet diferit în viaţa reală. De asemenea, se mai crede că în spatele ACESTUI BĂRBAT s-ar afla un plan de condiţionare mentală, dezvoltată în secret de o mare corporaţie.

Teoria imitaţiei viselor: spune că fenomenul a crescut progresiv prin imitaţie. Adică, oamenii, când au fost expuşi acestui fenomen, s-au implicat atât de mult, încât chiar au început să-l vadă pe ACEST BĂRBAT în visele lor.

Teoria chipurilor din vise: Această teorie spune că, de fapt, e vorba tot timpul de cu totul alt bărbat, şi asta întrucât noi nu ne putem aminti cu precizie chipurile pe care le visăm.

Voi ce părere aveţi? A visat vreunul din voi acest bărbat?


Lasă un comentariu