Miraculoasele apariţii ale Sf. Fecioara Maria de la Zeitoun (Egipt)


În 1968, la Zeitoun, în Egipt, peste un milion de oameni au văzut-o uluiţi pe Sfânta Fecioară Maria planând deasupra bisericii oraşului. Perioadele de timp cât era vizibilă Fecioara variau de fiecare dată, uneori ea rămânând pe cer ore întregi; fenomenul a durat aproape un an. Forma concretă sub care se arăta diferea de la o noapte la alta, ceea ce reducea serios posibilitatea ca viziunea să fi fost rezultatul unei înşelătorii.

În unele seri se vedea întreaga siluetă a Fecioarei, alteori apărea numai capul. În mai multe ocazii ea a fost însoţită de numeroase păsări, care au fost interpretate drept porumbei ai păcii. Aceştia zburau în jurul ei şi au fost apoi fotografiaţi în formaţie de cruce – fotografia este însă controversată, căci la o examinare mai atentă s-a văzut că erau păsări vii şi nu părţi componente ale apariţiei. Mai mulţi observatori trimişi de Biserica Coptă din Egipt au afirmat că au văzut dâre de fum purpuriu şi aromat care ieşeau din biserică în timpul apariţiei.

Imediat, s-a răspândit vestea despre remarcabilul fenomen şi au început să vină pelerini de la distanţe de mii de kilometri. Au fost semnalate şi mai multe vindecări miraculoase: ologii descopereau că pot să meargă, orbii îşi recăpătau vederea. Dar dintre toate miracolele care au avut loc cu ocazia apariţiei, probabil că cel mai important a fost sentimentul destinului comun pe care l-a inoculat în sufletul unor oameni de religii diferite. Într-o zonă aşa cum este Egiptul, unde conflictele între diversele credinţe persistă de sute de ani, părea uimitor că toţi oamenii afirmau la unison că tot ceea ce vedeau cu ochii lor era într-adevăr un miracol ce nu putea fi explicat fără intervenţia lui Dumnezeu. Musulmanii care distingeau figura Fecioarei cântau pasaje din Coran: „Maria, Dumnezeu te-a ales pe tine. Şi te-a purificat; El te-a ales pe tine. Mai presus de toate femeile.” Dacă vrem să desluşim un mesaj implicit în această apariţie, acela nu poate fi altul decât de unitate şi toleranţă.

Apariţiile au atras atenţia publicului şi au fost nu numai fotografiate, ci şi transmise la televiziune. Numărul mare de martori ai apariţiei şi faptul că publicul era profund convins de autenticitatea ei i-au consfinţit valabilitatea. Însuşi preşedintele Egiptului, Gamal Abdul Nasser, marxist convins de multă vreme, care nu avea nimic de câştigat din recunoaşterea evenimentului, a fost martor la apariţie şi a confirmat-o.

Dar autorităţile au crezut că este vorba de o înşelătorie sofisticată. Poliţia a făcut cercetări minuţioase pe o rază de 25 km pentru a găsi o dovadă de trucaj, dar nu a descoperit nimic. Toată lumea îşi punea o întrebare – este oare această apariţie autentică, şi, în acest caz, care era semnificaţia ei? Opiniile cu privire la un subiect ca acesta vor fi totdeauna împărţite. Există mereu posibilitatea ca astfel de apariţii să fie rezultatul unor activităţi lipsite de scrupule şi ca întregul eveniment să fie înscenat pentru diverse motive care ies la iveală ulterior.

Dar sunt şi oameni care susţin că s-au vindecat de boli de care sufereau de mult în momentul în care s-au apropiat de prezenţa sfântă, deşi acest lucru poate fi atribuit şi puterii credinţei lor în eficacitatea intervenţiei divine. Este puţin probabil ca lumea să afle vreodată răspunsul la întrebarea cu privire la autenticitatea apariţiei, care va rămâne în continuare învăluită în mister.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO