3 imagini luate din satelit şi care prezintă structuri uluitoare pe Terra ce par a fi din altă lume


Odată cu era sateliţilor şi cu imaginile din satelit care sunt disponibile pe scară largă în toată lumea, putem vedea zone de pe Terra sau de pe alte planete, care, în secolele trecute nici nu se putea visa că ar fi posibile. Astfel, din satelit s-au putut observa în ultimii zeci de ani zone ciudate, ca de exemplu, „ochiul de taur al Saharei” (structura Richat) – o formaţiune geologică bizară din Mauritania, cu un diametru de circa 25 de kilometri, formaţiune i-a derutat pe oamenii de ştiinţă, întrucât ea nu reprezintă nici locul de impact al unui meteorit sau asteroid, nici vreun vulcan sau vreun uragan (citiţi mai multe în acest articol: Ochiul de taur al Saharei, locul unde a coborât Lucifer din paradis?

În acest articol, puteţi observa câteva imagini de pe Terra cu nişte formaţiuni halucinante, de origine artificială, de zici că au fost luate de pe altă lume:

1) Sistemul de irigaţii Al-Jawf, Libia

Al-Jawf un oraș din Libia care este aproape complet dependent de apa irigată. În imaginea de mai sus, formele hexagonale gravate pe suprafața deșertului Sahara reprezintă oaze agricole de până la 1 km în diametru.

2) Mina de cupru și aur Akjoujt, Mauritania

Această imagine arată o mină de cupru și aur în Akjoujt, Mauritania. Colorarea albastră de pe nisip este cauzată de depozitele oxidate de cupru din jurul capului de mină. Când cuprul intră în contact cu atmosfera, oxigenul și apa reacționează cu suprafața sa pentru a produce carbonat de cupru, oferindu-i o nuanță verde / albastră.

3) Perla Qatarului, Doha, Qatar

Perla Qatarului este o insulă artificială aflată încă în construcţie. După finalizare, insula va fi plină de hoteluri de lux, reședințe, magazine și restaurante pentru a atrage bogați din întreaga lume.Unii au avertizat că până la urmă proiectul se va scufunda complet.