Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Secretul numărului de aur

207

numarul-de-aurCunoscut în Antichitate de vechii înţelepţi, iar apoi în Evul Mediu de marii învăţaţi filozofi, geomanţi, preoţi, alchimişti sau ocultişti, numărul de aur a ascuns întotdeauna mari mistere. Astăzi, cercetări complexe au ajuns la concluzia că întreaga natură şi chiar întreg universul sunt structurate respectând fidel proporţia perfectă şi exactă a numărului de aur. Marile construcţii antice, precum piramidele sau temple şi catedrale, respectă de asemenea proporţia fidelă a acestui număr de aur. El reprezintă armonia şi perfecţiunea în creaţie.

Numărul de aur este reprezentat prin ideograma:
f = 1,618…

Proporţia tainică a acestui număr reprezentată fie în triunghiul de aur (isoscel) al lui Pitagora în elipsa de aur din tradiţia hindusă sau în spirală de aur care, prin şirul lui Fibonacci, demonstrează creşterea naturală a plantelor păstrând aceasta proporţie. În natură, spirala generată de apă (vârtejurile), mişcarea curenţilor de aer în spirală, cochilia melcilor, dispunerea petalelor de trandafir sau a frunzelor şi seminţelor din regnul vegetal, păstrează această proporţie perfectă arătând ca în întreaga creaţie se manifestă armonia şi perfecţiunea divină reprezentată prin aceasta proporţie. Aceasta demonstrează existenţa unui sfere de conştiinţă a armoniei şi frumuseţii existente în întregul universul şi care îl ghidează.

Sfântul Augustin din Hippo (354 – 430) spunea: „Numerele sunt limba universală oferită de divinitate oamenilor că o confirmare a adevărului“. La fel ca şi Pitagora, Sf. Augustin credea că totul în această lume are o relaţie numerică şi că omul trebuie să caute şi să investigheze secretele acestei relaţii sau să îi fie revelate de graţia divină. De la Pitagora încoace, această ştiinţă a numerologiei cuprinde forme din ce în ce mai interesante şi complexe. Istoria şi dezvoltarea civilizaţiilor sedimentează în timp cunoaşterea numerelor, devenind şi una dintre principalele dezvoltări ale alchimiei. La rândul lor, toate aceste numere atrag sau determina anumite influenţe, anumite energii şi evenimente. Numerologia nu este o ştiinţă de sine stătătoare, ci ea completează şi „condimentează“ sensul multor ştiinţe iniţiatice.

Orgoni Crystal