Lucruri incredibile şi „coincidenţe”, care dovedesc că Luna ascunde un mister pe care noi nu-l cunoaştem


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de ştiinţă ne spun că Luna are o vechime de 4,5 miliarde de ani. Diametrul ei este de aproximativ 3.400 de km. Suprafața Lunii conține cratere, munți, văi și câmpii de lavă. Nu există atmosferă pe Lună, iar orbita Lunii este în sens invers acelor de ceasornic în jurul Pământului (privind de deasupra Polului Nord). Luna ține întotdeauna o față spre Pământ, cealaltă fiind nevăzută.

Este nevoie de aproximativ 27 de zile pentru ca Luna să orbiteze Pământul, revenind la poziția sa iniţială. Luna orbitează Pământul cu o viteză medie de 1 km/s. Viteza se schimbă în diferite faze ale orbitei. Luna are propriul ciclu de faze: luna nouă, luna crescătoare, primul pătrar, fază convexă, luna plină, luna difuză, ultimul pătrar şi lună calmă.

Este ciudat faptul că Luna, deși mult mai mică decât Soarele, pare să aibă aceeași dimensiune cu Soarele, pentru noi, pământenii. Acest lucru se datorează evident faptului că Luna este mult mai aproape de noi decât Soarele. Luna este de 400 de ori mai mică decât Soarele și, totuși, se află la 1/400 din distanța dintre Soare și Pământ. Aceasta este o coincidență?

Un alt fenomen ciudat este relația pe care Luna și Soarele o împărtășesc. În mijlocul iernii, Soarele este în punctul său cel mai de jos și cel mai întunecat, iar Luna este în punctul cel mai înalt și cel mai strălucitor. În mijlocul verii, se întâmplă exact opusul: Soarele este în punctul său cel mai înalt, iar Luna în punctul său cel mai de jos și cel mai slab.

Calendarul nostru anual se bazează pe Soare. Ei bine, știați că iniţial calendarul se baza pe Lună, şi nu pe Soare? Din înregistrările antice, lumea a folosit calendarul lunar, care s-a schimbat în calendarul egiptean (solar), apoi a devenit calendarul roman (iulian) și, în sfârșit, în ceea ce avem acum – calendarul gregorian (adoptat din secolul al XVI-lea).

Calendarul lunar a devenit baza calendarelor folosite de sumerieni, babilonieni, chinezi, greci, evrei și arabi. Calendarele lunare au fost și sunt încă importante pentru înțelegerea noastră despre dezvoltarea și mediul nostru. S-a observat că mișcarea Lunii este (și rămâne) relațională cu Pământul.

Un alt fenomen ciudat în legătură cu Luna este dat de faptul că în fazele de lună nouă și lună plină, nivelul mării Pământului crește. Ni se spune că acest lucru se datorează forței gravitaționale dintre Lună și Pământ. Dar de ce Pământul este capabil să țină totul, cu excepția apei? De ce solidele nu se ridică în aer spre Pământ, așa cum o face apa?

Un alt fenomen: de ce ciclul menstrual al femeilor urmează ciclul lunar? Din nou forța gravitațională e de vină?De la pubertate, femeile pierd sânge o dată la fiecare ciclu lunar complet. De asemenea, în multe studii, unul fiind studiul Dr. Winnifred Cutler din 1980 privind influența ciclului lunar asupra ciclurilor menstruale, s-a dovedit că ciclul lunar și ciclul menstrual fertil sunt la fel!

Rata natalității este mai mică în perioada de 3 zile din timpul lunii noi. Cele mai fertile zile sunt atunci când ovulația de la mijlocul ciclului se potrivește cu faza lunară natală. În plus, perioada medie de gestație a unei femei se bazează pe Lună, şi nu pe Soare. Perioada medie de gestație a unei femei este de aproximativ 9 cicluri lunare.

Toate aceste lucruei nu se pot datora pur și simplu „forței gravitaționale”. Anticii erau pe deplin conștienți de legătura Lună-Pământ. De unde știm asta? O figurină Venus veche de 25.000 de ani, numită Venus din Laussel, a fost descoperită în 1911 de un medic pe nume J. G. Lalanne. Această figurină de 45 cm înălţime a fost sculptată într-un perete de piatră de calcar din sud-vestul Franței. Figurina poate fi văzută ținând un corn care are 13 crestături. Potrivit unor cercetători, cele 13 crestături simbolizează numărul de luni pline sau cicluri menstruale dintr-un an.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO