Site de secrete, stiinta si metafizica

Nestle, “killer”-ul omenirii: şeful corporaţiei Nestle spune că apa nu este un drept al omului şi că produsele naturiste nu sunt deloc bune…

8 60

Aţi auzit de Nestle? Probabil că da. De origine elveţiană, ea este cea mai mare corporaţie din lume în domeniul alimentar, având o cifră de afaceri de 65 de miliarde de dolari şi un număr de 275.000 de angajaţi. Am găsit pe Internet un interviu acordat de Peter Brabeck, preşedintele Nestle, în cadrul unui documentar intitulat “Noi hrănim lumea”. Aici el face câteva declaraţii care pur şi simplu sunt extrem de şocante. În primul rând, el spune că apa nu trebuie să fie un drept al omului, şi apoi el atacă ideea că natura este bună, că agricultura ecologică este sănătoasă, fiind adeptul ideii alimentelor modificate genetic. La naiba! Cum poţi spune că o găină crescută în fermă de păsări şi hrănită cu diverse concentrate sintetice e mai bună decât o găină crescută la ţară, liberă la curte, hrănită cu grăunţe de porumb!? Halucinant ce debitează acest om…

Nestle este cea mai mare companie de îmbuteliere a apei din lume. Brabeck pretinde – corect – că apa este cea mai importantă materie primă din lume. Totuşi, el crede că cea mai bună soluţie pentru accesul la ea este privatizarea ei, apa fiind un aliment (ca şi altele), ea trebuind să aibă o valoare de piaţă. Conform lui Brabeck, ideea că apa ar trebui să fie unul din drepturile omului vine din partea ONG-urilor “extremiste” (!)

Brabeck mai crede că responsabilitatea socială al oricărui preşedinte de companie este să facă cât mai mult profit, astfel încât oamenii să aibă locuri de muncă. Oare stau şi mă întreb: cât mai mult profit, în dauna sănătăţii populaţiei întregii planete?

Revenind la apă, consecinţele pivatizării apei (idee susţinută de şeful Nestle), au fost devastatoare pentru comunităţile sărace din întreaga lume. În Africa de Sud, de exemplu, unde sindicatele s-au opus din răsputeri privatizării, efectele au fost dezastruoase pentru populaţie. Ca urmare a privatizării apei, preţul a crescut foarte mult. Drept consecinţă, mulţi oameni săraci au renunţat la serviciile de apă şi atunci, a izbuncnit o epidemie de holeră care a afectat peste 120.000 de persoane, dintre care 300 au murit (vezi mai multe în acest articol din 2005).

Pe de altă parte, Nestle are o reputaţie proastă în rândul activiştilor. Acest boicot a început încă din 1977, atunci când Nestle a început o campanie agresivă pentru ca femeile să nu-şi mai hrănească bebeluşii cu lapte natural, de la sân, ci să folosească laptele praf produs de Nestle. Această corporaţie a făcut lobby pe lângă ministerele sănătăţii din mai multe ţări, pentru a promova laptele praf. În ţările sărace, acest lapte praf a fost letal pentru mai mulţi bebeluşi, din moment ce femeile au amestecat praful cu apă contaminată, în loc să-şi hrănească natural copiii.

P.S. Dacă trăiţi în Europa şi doriţi ca apa să fie un drept al omului, accesibilă oricui, rog să semnaţi această petiţie adresată conducerii Uniunii Europene, de pe acest site: http://www.right2water.eu/.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie