Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Viva la Revolucion! Anul 2011 va fi anul revoltelor?

71

blankLumea se pare că este cuprinsă în ultima perioadă de o serie de revolte anti-guvernamentale puternice, acţiuni care vor duce în final la căderea vechilor regimuri. După Tunisia, ţara ce a fost cuprinsă la începutul anului 2011 de o serie de proteste violente ce a dus la căderea regimului, urmează acum Egiptul (unde au loc puternice demonstraţii anti-guvernamentale) şi Yemenul. În această ultimă ţară, populaţia cere demisia preşedintelui Ali Abdullah Saleh, care de 30 de ani conduce ţara în foamete şi sărăcie.

Ce se întâmplă, de fapt, în lume? Se extind revoltele asemenea unor epidemii de ciumă? Ce ţări vor urma “la rând”? China, statele din Europa, SUA? Va intra şi România în rândul ţărilor care se revolta? N-ar fi exclus! Dar ce se întâmplă? De ce lumea pare că a înnebunit? Să fie totul doar efectul crizei economice globale ce a început în anul 2008 şi care a bulversat întreaga lume?

Interesant e faptul că în anul 2007 (deci, cu 1 an înaintea crizei economice), ministrul britanic al Aparării din acele timpuri a previzionat că în următorii 30 de ani va apărea o ruptură din ce în ce mai mare dintre clasa foarte bogată a societăţii şi clasa medie, aceasta din urmă putând deveni o clasă revoluţionară. “Clasa medie se poate uni, folosindu-se de accesul ei la cunoaştere, resurse şi capacităţi, pentru a modela procesele transnaţionale în propriul lor interes de clasă”, a mai spus ministrul britanic.

Dacă mai luăm în considerare faptul că anul acesta se anunţă o criză alimentară şi o creştere puternică a preţurilor la alimente, devine din ce în ce mai clar faptul că anul 2011 va fi anul revoltelor…

Orgoni Crystal