Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Va izbucni în lume un nou război surprinzător? Ciocnirea dintre Indonezia şi Australia, două puteri regionale în zona asiatică, pare “iminentă”. Ni se ascund adevăratele motive…

191

australia indonezia razboiÎn lume se pregăteşte un nou război, unul neaşteptat, cel dintre Indonezia şi Australia? Conform site-ului australian news.com.au, Indonezia a sporit prezența militară în apropierea Australiei și a crescut puterea de foc a forțelor sale armate. Această decizie vine într-un moment de criză între Australia şi Indonezia, după dezvăluirile de săptămâna trecută conform căreia vasele marinei australiene ar fi încălcat apele teritoriale ale Indoneziei.

Conform surselor citate de ziarul indonezian “Jakarta Post”, această ţară sud-asiatică a trimis un număr mare de nave militare pentru a patrula coasta sa sudică, după incursiunea australiană de săptămâna trecută. De asemenea, forţele aeriene indoneziene, au instalat patru radare militare suplimentare pentru a monitoriza granița de sud a țării.

Indonezia așteaptă livrarea a 30 de avioane F-16, a mai multor elicoptere de atac Apache și 103 de tancuri Leopard din SUA și Germania, și este pe punctul de a cumpăra mai multe submarine ruseşti înarmate cu rachete de croazieră. “Jakarta Post” a citat un oficial marin care, sub rezerva anonimatului, declara că o ciocnire pe mare între Indonezia şi Australia ar putea fi “iminentă”.

Un expert în geostrategie crede că atitudinea indoneziană din prezent reprezintă un răspuns la temerile cu privire la Australia, dar şi la alți vecini (ca China şi India), care devin tot mai mari şi mai puternici. Profesorul Damien Kingsbury de la Universitatea din Deakin crede că Indonezia a fost întotdeauna îngrijorată pentru integritatea sa teritorială și pentru rolul pe care l-a jucat Australia în trecut cu privire la această integritate.

Guvernul australian şi-a cerut scuze Indoneziei după ce vasele Marinei Militare au încălcat “din greșeală” şi de mai multe ori teritoriul Indoneziei, în ultimele săptămâni. Relaţiile dintre Australia şi Indonezia s-au răcit semnificativ după ce s-a aflat (în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden) că Australia l-a spionat pe președintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, în anul 2009.

P.S. Mi se pare ridicolă scuza autorităţilor australiene că au încălcat apele teritoriale ale Indoneziei, “din greşeală”, şi asta de mai multe ori! Că doar trăim în epoca GPS-ului, în care o navă militară nu se poate rătăci “din greşeală”. Mai degrabă, eu cred că e o provocare a autorităţilor australiene. Cu ce scop şi de ce…rămâne de văzut. Sper că voi afla mai multe informaţii secrete despre acest eveniment, pentru a descoperi adevăratele motive.

Orgoni Crystal