Unii miliardari ai lumii se pregătesc să fugă în Noua Zeelandă şi de acolo să conducă lumea, detronând guvernele naţionale?

47 vizualizari

În 1997, a apărut o carte ciudată intitulată „The Sovereign Individual: How to Survive and Thrive During the Collapse of the Welfare State” (pe care o puteţi achiziţiona de pe amazon.com). Foarte interesantă cartea care face o previziune în viitorul apropiat despre cum va decădea statul naţional, iar noi vom fi conduşi de un fel de „tehno elită”. Ideile principale din carte sunt următoarele:

1) Statul-națiune funcționează practic ca o „grupare infracţională”, forțând cetățenii cinstiți să renunțe la mari părți din bogăția lor pentru a plăti pentru drumuri, spitale și școli.
2) Creșterea Internetului și apariția criptomonezilor va face imposibil ca guvernele să intervină în tranzacțiile private și să impoziteze veniturile.
3) În consecință, statul va deveni caduc, ca entitate politică.
4) Va apare o „elită cognitivă”, care se va ridica la putere și va avea mare influență, ca o clasă de indivizi suverani. Ei vor conduce resurse globale incomensurabile, ce nu vor mai aparţine naţiunilor.

Dacă cele spuse în această carte s-ar adeveri (Doamne fereşte!), asta ar însemna că ar dispare nu numai naţiunile lumii, ci şi democraţiile, iar noi vom fi conduşi de o „elită globală” pe care n-o alege nimeni.

Foarte interesant e faptul că din această carte citează foarte mult miliardarul american Peter Thiele, fondatorul PayPal şi investitor la Facebook. Iar conform unui articol foarte interesant scrie pe 15 februarie 2018 pe site-ul theguardian.com, Peter Thiele, dar şi alţi miliardari americani de la Silicon Valley se pregătesc să se refugieze în Noua Zeelandă, în caz de „Apocalipsă”. Să aibă legătură toate aceste lucruri cu atentatul terorist sângeros de acum câteva zile din Noua Zeelandă, unde un nebun a omorât 50 de oameni!?