Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ungaria face primul pas spre cenzurarea Internetului şi, deci, spre dictatură: impozitul pe Internet! Dictatorii vor să distrugă accesul oamenilor către site-urile libere!

  •  
  •  
  •  
  •  

cenzura Internet 4Mulţi zic că Ungaria se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Rusia, dar eu zic că se îndreaptă spre o dictatură. Cum se încheagă dictaturile? Prin luarea treptată de măsuri care limitează dreptul la informare sau la opinie. Dreptul la informare al ungurilor va deveni foarte scump (dacă nu insuportabil), după ce Viktor Orban, premierul Ungariei, a decis ca din 2015 să introducă o taxă pe Internet! Citez din hotnews.ro:

„Autorităţile de la Budapesta propun un impozit pe transferul de date pe internet, sperând să strângă anual la buget peste 65 milioane euro, scrie Reuters. După ce Ungaria a pus taxe pe retail, bănci şi energie, teamă este ca şi domeniul internetului va avea de suferit,  fiindcă tarifele vor creşte din cauza noului impozit. Impozitul propus, inclus în proiectul de buget pe 2015, îi va forţa pe furnizorii de servicii de internet să plătească 150 de forinţi (49 eurocenţi) pentru fiecare gigabyte de date uploadat şi downloadat de abonaţi.

Opoziţia şi diverse grupuri de protecţia consumatorilor s-au arătat revoltaţi de o astfel de taxa pe traficul de internet care ar scumpi serviciile, ar duce la scăderea utilizării internetului şi ar lovi în multe companii pentru care internetul e esenţial. Guvernul Orban a fost intens criticat pentru taxele şi impozitele impuse în ultimii ani în domenii precum retail, bănci şi energie, iar propunerea de impozitare a traficului pe internet a şocat multă lume, în condiţiile în care în unele state accesul la internet este considerat drept fundamental al omului. Cei mai aprigi opozanţi ai impozitului spun că o astfel de idee se potriveşte unui stat dictatorial, nu unuia membru UE”.

Dictaturile, în general, nu suportă să existe multe mijloace de comunicare în masă pe care să nu le poată controla. De ce? Pentru că ele nu suportă critica şi vor să-şi perpetueze puterea la nesfârşit. Eu am mai spus şi altădată: singura opoziţie adevărată dintr-o ţară nu este opoziţia politică (care şi ea e vândută puterii), ci mass-media liberă, reprezentantă de site-urile şi paginile de social media independente. Dacă populaţia va fi restricţionată la aceste mijloace de informare în masă (şi nu la mass-media oficială, coruptă şi vândută), atunci orice dictatură poate răsufla uşurată.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu