Un zvon terifiant a apărut pe Internet: trădătorul american Edward Snowden ar fi fost asasinat în Rusia! Adevăr sau intoxicare?

4.539 vizualizari

snowden mortATENŢIE! Ştirea de mai jos s-ar putea să nu fie una reală, ci o simplă intoxicare, aşa că trebuie să o luaţi cu multă circumspecţie. În esenţă e vorba de zvonul conform căruia „trădătorul” NSA şi CIA, Edward Snowden, cel care a furnizat lumii o mulţime de documente secrete, ar fi fost asasinat.

Precum se ştie, în 2013, Snowden a furnizat ziaristului Glenn Greenwald, care era jurnalist la revista britanică „The Guardian”, o mulţime de documente secrete. Apoi, Snowden, în timp ce se afla la Hong Kong, a recunoscut că el a furnizat informaţiile; imediat, autorităţile din SUA au cerut extrădarea sa, acuzându-l de „înaltă trădare”. În prezent, Snowden se află într-o locaţie necunoscută din Rusia, unde are parte de un azil de 3 ani, acordat de autorităţile ruse.

Zilele trecute au apărut zvonuri conform cărora Snowden ar fi fost omorât; nimeni nu a confirmat ştirea, dar agenţia de ştiri MKRU News din Rusia citează un site conservator denumit „Get Off the BS”, care susţine că amanta lui Snowden ar fi spus că acesta ar fi fost ucis de un bărbat beat cu un cuţit, atunci când se afla în Republica Buryatia. Un utilizator pe nume Lindsay a postat următoarele: „Natasha, târfă ce eşti. N-aveai dreptul să informezi pe nimeni despre moartea dragului meu Edward. Tu ești o târfă. Nu-i de-ajuns pentru tine că el m-a înşelat cu tine? Te-ai culcat cu bărbatul meu? Eu trebuie să anunţ ştirea. Să-ți fie rușine, târfo”.

Zvonul privind eventuala moarte a lui Snowden a apărut după ce, de pe contul acestuia de Twitter a apărut un mesaj criptat adresat probabil foştilor săi colegi de la NSA, însoţit de mesajul „E timpul” („It’s time”). Acesta s-ar putea să fi fost cheia pentru mesajele criptate. Codul, denumit “dead-man’s switch” este, de obicei, eliberat în cazul morţii sau captivităţii.

Dar, v-am spus, posibila moarte a lui Snowden, poate cel mai celebru dezertor din timpurile moderne, e posibil să fie doar o simplă intoxicare pentru „sondarea terenului”…