Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un tânăr din Africa de Sud a fost găsit rătăcind confuz în New York, fără să ştie cum a ajuns acolo. Teleportare miraculoasă sau altă explicaţie?

493

blankEra 3 mai 1956… Un tânăr sud-african de 21 de ani, pe nume Thomas R. Kessel, a fost găsit rătăcind pe străzile New York-ului, într-o stare confuză. Nu ştia unde se află, nici cum a ajuns acolo. A fost internat la spitalul Bellevue, unde s-a constatat că ultimul lucru de care îşi amintea era că la 10 aprilie se afla la un bar din Johannesburg, unde bea cu nişte prieteni. După aceea era vid total.

Misterul a sporit când s-a constatat că nu avea asupra lui niciun act de identitate. Atunci, cum a venit în Statele Unite? Printr-o teleportare miraculoasă, sau pe o cale mult mai obişnuită?

Investigaţiile ulterioare făcute de autorităţi au stabilit că Kessel a traversat Atlanticul ca marinar pe cargobotul danez Nordhval. Vasul a acostat mai întâi la Mobile, în Alabama, unde Kessel, în timp ce îşi ţesea o şosetă, a tuşit şi, din nefericire, a înghiţit un alt ac pe care îl ţinea în gură. A fost dus de urgenţă la spital ca să i se scoată acul din gât şi din această cauză a ratat plecarea lui Nordhval spre portul următor, care era New York.

La ieşirea din spital, după o operaţie reuşită, Kessel şi-a continuat drumul la New York, dar a constatat că Nordhval plecase deja. De aceea s-a dus la consulatul danez, de unde şi-a încasat salariul, ce fusese depus pe numele lui. Apoi, în mod inexplicabil, şi-a pierdut memoria (şi paşaportul). În cele din urmă, din cauza confuziei mintale, a fost dus la spitalul Bellevue.

După şase zile de tratament psihiatric Kessel şi-a recăpătat integral memoria şi în scurt timp o companie navală din Cape Town, la care fusese angajat, i-a plătit drumul de întoarcere în Africa de Sud. Astfel a fost dezlegat misterul!

Orgoni Crystal