Un site internaţional ne „ameninţă” cu un cutremur devastator în 2015! Ce se ascunde în spatele acestei predicţii? Nu cumva o ameninţare cu folosirea tehnologiei HAARP în producerea artificială a cutremurului?

8.063 vizualizari

cutremur romaniaAm văzut cum mass-media românească s-a „inflamat” despre posibilitatea ca în anul 2015 să aibă loc un mare cutremur în România. Aceastăposibilitate apare pe site-ul world-earthquakes.com, la secţiunea „Predicţii de cutremure”. Într-adevăr, pe lista statelor în care ar putea avea loc cutremure devastatoare se află şi România, perioada în care s-ar putea produce acest cutremur fiind cuprinsă între 2013 şi 2017, dar anul critic fiind 2015.

Dar, se pot face predicţii de cutremure? Iată ce ne spune acest site:

„Algoritmii noştri matematici nu pot prezice exact timpul, locaţia sau magnitudinea unui cutremur. Nu există cunoştinţe prin care să se poată face acest lucru. Datele din tabelele de mai jos se bazează doar pe statisticile cutremurelor vechi şi actuale, neputându-ne da o predicţie precisă. Aceasta e doar o estimare statistică, bazându-ne pe serii de date ale cutremurelor trecute.

Vă rugăm fiţi foarte atenţi cum interpretaţi datele din tabelele de mai jos. Noi nu suntem responsabili pentru cei care interpretează greşit aceste date în ziare, site-uri, bloguri sau alte surse on-line disponibile publicului.

Foarte important: algoritmii noştri matematici pe care îi utilizăm în această secţiune au câştigat 7 medalii internaţionale din 2011 până în prezent. Algoritmii noştri sunt unici”.

Adică, site-ul mai sus menţionat ne avertizează că s-ar putea întâmpla un anumit cutremur, dar nu poate garanta 100%. Pe de altă parte, dacă ne uităm la lista cutremurelor prevăzute şi chiar avute loc, site-ul se laudă cu numai puţin de 9 de cutremure! Totuşi, dacă ne uităm unde a avut loc ele, se poate observa că ele s-au întâmplat în zone puternic seismice, unde probabilitatea cutremurelor puternice este una mare.

Eu nu am încredere în niciun algoritm matematic… cutremurele nu pot fi prevăzute din punct de vedere statistic. Părerea mea personală e aceea că cutremurele se datorează influenţelor planetelor din sistemul nostru solar şi al Lunii asupra Pământului (în funcţie de anumite poziţii), acestea acţionând asupra punctelor sensibile ale scoarţei terestre. De asemenea, aşa cum s-a demonstrat de mai multe ori, cutremurele pot fi produse şi de mâna omului, cu ajutorul tehnologiei HAARP (vezi, de exemplu, cutremurul din Haiti, aşa cum am scris acum 5 ani: Conspiraţia cutremurului din Haiti: a fost el produs de tehnologia HAARP a americanilor?).

În concluzie, ce e cu acest cutremur puternic prevăzut în 2015 pentru România? Este cumva vreun şantaj asupra României că în 2015 ni se va produce un mare cutremur (cu ajutorul HAARP), dacă nu facem cum ne spun stăpânii noştri mondiali? Tot ce e posibil… mai ales că mie mi se pare suspect că mass-media românească abordează acest subiect acum, la începutul anului, inspirându-se dintr-un site ce nu este foarte cunoscut on-line. E ca şi cum cineva a oferit în mod intenţionat un „pont” pentru a fi dezbătut public. Bun… asa e doar o teorie personală, pentru că nu deţin deocamdată date suplimentare pe acest subiect.