Site de secrete, stiinta si metafizica

Un satelit militar american a explodat deasupra Pământului! Oare ruşii l-au distrus cu ajutorul armelor lor anti-satelit?

39 15

explozie satelitIată o ştire de acum 2 zile de pe The Telegraph:

Un satelit militar american a explodat după detectarea unei “creşteri bruşte şi inexplicabile a temperaturii”, trimiţând zeci de bucăți de resturi în diferite orbite în jurul Pământului. Satelitul făcea parte din programul de sateliţi de apărare meteorologică (Defense Meteorological Satellite Program – DMSP), pe care armata SUA a început să-l dezvolte în anii 1960. În 1972, sistemul a fost declasificat, iar datele au fost puse la dispoziția oamenilor de știință civili.

Satelitul pierdut a fost al 13-lea lansat, putând numele de cod de DMSP-F13, și era în orbita Pământului din 1995. Purtătorul de cuvând al Forţelor Aeriene Americane a confirmat pentru SpaceNews.com că “evenimentul catastrofic” a apărut după “o creştere bruscă a temperaturii”, după care a urmat “o pierdere irecuperabilă a controlului atitudinii”. În timp ce operatorii încercau să găsească soluţii pentru readucerea în condiții de siguranță a vehiculului spaţial, mai târziu au detectat un nor de praf, care indica faptul că satelitul a fost distrus. Explozia a făcut ca cel puțin 43 de bucăți de rămăşiţe să se împrăștie pe orbită, iar acum acestea sunt urmărite de către Forţele Aeriene Americane.

P.S. E posibil ca satelitul militar american DMSP-F13 a fost doborât de către ruşi, de către o rachetă anti-satelit purtată de satelitul Kosmos 2499. Aşa cum scria şi presa internaţională (vezi, de exemplu, articolul din 18 noiembrie 2014 de pe site-ul The Register), obiectul zburător spaţial care înconjoară Pământul, Kosmos 2499, a fost lansat anul trecut de ruşi, dar nimeni nu ştie care este scopul său, Rusia păstrând un mister total. În 2013, Rusia a mai lansat un satelit asemănător. Există însă zvonuri că aceşti doi sateliţi spaţiali ruseşti ar fi, de fapt, sateliţi de război sau ar fi arme de război anti-sateliţi.

Dacă ştirea este adevărată, atunci nu înţeleg de ce ruşii ar fi doborât un satelit american, folosit în special pentru scopuri meteorologice. Să fi fost doar un avertisment sau o reacţie a ruşilor, după ce un obiectiv de-al lor a fost atacat de americani?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie