Un război informaţional în toată regula are loc zilele acestea în România! „Cazul Caracal” şi buncărul anti-atomic…

409 vizualizari

Am primit zilele trecute mai multe mesaje şi email-uri, de la diferiţi cititori ai site-ului, în care eram întrebat de ce nu scriu nimic despre „cazul Caracal”, cel care a isterizat România în ultima vreme. La început, n-am simţit nevoia s-o fac pentru că mi se părea un caz teribil de crimă în serie / trafic de persoane, care, din păcate nu e singular nici în România, nici în lume. Am crezut că presa şi televiziunea românească vor vorbi câteva zile despre caz, dar apoi se vor opri, aşa cum s-a mai întâmplat şi alte dăţi. N-au făcut-o. Deja am intrat la bănuieli că aici e vorba şi de altceva.

Până când am citit zilele trecute pe un site de ştiri de top din România, în care se vorbea despre faptul că în apropierea casei criminalului din Caracal s-ar afla un… buncăr anti-atomic! Citez din ştire: „Un fost militar de la Deveselu a făcut dezvăluiri incredibile despre locurile din apropierea casei lui Gheorghe Dincă. Un buncăr anti-atomic se află foarte aproape de Casa Groazei (…) „Foarte aproape de casa criminalului este un buncăr sub pământ. Buncărul ăla are 180 de camere, 70 de holuri și 3 etaje. Unul e inundat. E un buncăr anti-atomic, a fost al nostru, eu am lucrat la Deveselu. Am plecat acum patru ani. Am fost acolo de zeci de ori. Ușile sunt de plumb, are o tonă una singură, nu poate nimeni să le fure de acolo. Nu e păzit, nu e nimeni acolo. Nu mai există curent, absolut nimic”.

Când am citit ştirea aceasta, mi-am dat seama că zilele acestea se desfăşoară în România un război informaţional în toată regula. Se aruncă cu ştiri false şi manipulări peste tot în mass-media, şi de-o parte şi de cealaltă a baricadei. Sunt cel puţin 2 tabere, dacă nu mai multe: una din ele e clară – e antiamericană, dorind să-i scoată vinovaţi pe militarii americani de la Deveselu. Cealaltă e contrapartida primeia.

Tot scenariul seamănă cu ceea ce s-a întâmplat la Revoluţia română din 89, atunci când se aruncau cu dezinformări şi manipulări la radio şi televiziune. Ca, de exemplu, celebrii „terorişti” de la Revoluţie, care, de fapt, nici n-au existat.

Eu vă sfătuiesc să staţi deoparte de tot acest joc mediatic, plin de manipulare, să raţionaţi singuri, fără să fiţi influenţaţi de nimeni. Deocamdată nu-mi dau seama de interesele de moment ale părţilor implicate în acest război informaţional veritabil, dar s-ar putea ca până la sfârşitul anului să aflăm mai multe răspunsuri…