Un raport şocant al unui consultant privat american sugerează că între 7-24 octombrie 2019, un laborator de virusologie din Wuhan (China) ar fi fost închis – dar experţii sunt sceptici


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Foarte interesant articolul postat pe site-ul nbcnews.com, care lansează astfel o teorie a conspiraţiei conform căreia telefoanele mobile nu au avut activitate în octombrie 2019, în zona laboratorului de virusologie din Wuhan (în oraşul chinez din care a pornit pandemia actuală de Covid-2019), ceea ce sugerează că autorităţile din China cunoşteau existenţa unui posibil pericol biologic cu o lună (sau 2 luni) înainte de apariţia propriu-zisă a bolii.

Citez din articol:

– O analiză privată a datelor de telefonie mobilă arată că un laborator de înaltă securitate din Wuhan, care studia coronavirusurile, a fost închis în octombrie 2019, au declarat trei surse sigure pentru NBC News. Agențiile de spionaj din SUA analizează documentul, însă analiștii de informații nu au putut confirma anterior o teorie similară, spun doi oficiali.

– Raportul – obținut de NBC Londra – spune că nu a existat nicio activitate de telefonie mobilă într-o porțiune de înaltă securitate a Institutului de Virusologie din Wuhan, în perioada 7 – 24 octombrie 2019 și că ar fi putut exista un „eveniment periculos” cândva între 6 și 11 octombrie 2019.

– Raportul nu oferă nicio dovadă directă a unei opriri sau nicio dovadă pentru teoria că virusul ar fi apărut accidental din laborator.

– Dacă ar exista o astfel de oprire a laboratorului (care nu a fost confirmată), aceasta ar putea fi văzută ca o dovadă a unei posibilități ca noul coronavirus să fi scăpat accidental din laborator. Dar acesta este unul dintre mai multe scenarii luate în considerare de agențiile de informații din SUA. Mulți oameni de știință sunt sceptici, susținând că explicația cea mai probabilă fiind că virusul a fost transmis oamenilor prin intermediul animalelor de pe o piață de animale vii din Wuhan. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că crede că această piaţă a jucat un rol în răspândirea bolii.

– Primul caz cunoscut de coronavirus în China a fost găsit în 17 noiembrie 2019, însă unii cercetători încep să revadă această cronologie, având în vedere că un caz a fost documentat în Franța în decembrie 2019. Astfel, pandemia de Covid-2019 ar fi putut începe mai devreme decât s-a raportat inițial.

– Unii oficiali americani sunt sceptici față de această analiză, care se bazează pe datele de localizare a telefoanelor, disponibile comercial. Un oficial american care a văzut documentul a spus că datele „mi se par foarte slabe, iar unele dintre concluzii nu au sens”.

– După ce au examinat imaginile aeriene și datele proprii, agențiile de spionaj ale SUA nu au putut confirma oprirea din zona laboratorului și au considerat acest raport ca fiind unul „neconcludent”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nbcnews.com

P.S. În concluzie (ce-am înţeles eu din acest articol): o firmă privată din SUA (care se ocupă cu analiză militară / strategică, presupun) a făcut un raport, urmărind datele de localizare a telefoanelor din zona Institutului de Virusologie din Wuhan (China), oraşul unde a apărut pentru prima dată epidemia de Covid-2019. Datele de telefonie acestea sunt disponibile comercial. Şi, s-a observat că în acea zonă din Wuhan, între 7 și 24 octombrie 2019, nu mai exista trafic de telefonie mobilă, ceea ce ar presupune că laboratorul ar fi fost închis de autorităţile chineze, cu cel puţin o lună înainte de apariţia primului caz de Covid-2019. Acest lucru ar sugera că chinezii ar fi putut suspecta scurgeri de substanţe biologice din laborator, inclusiv noul coronavirus.

Însă, serviciile de spionaj americane, analizând acest raport privat şi comparându-l cu propriile date, nu au putut confirma că în acea perioadă din octombrie 2019 laboratorul din Wuhan ar fi fost închis. Asta înseamnă că raportul firmei private americane este unul fals!?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock