Un rabin evreu îşi îndeamnă enoriaşii săi să folosească marijuana pentru tratarea durerilor! Bravo lui!

2.707 vizualizari

marijuana 90Un rabin ortodox a emis o „ordonanţă religioasă” prin care a aprobat folosirea marijuanei ca medicament! Incredibil! Află această ştire de pe site-ul Jewishnews.co.uk:

Rabinul Efraim Zalmanovich a specificat că folosirea marijuanei pentru a te simţi mai bine nu e interzisă de religie. Totuşi, el a subliniat că „utilizarea drogurilor în mod excesiv pentru a scăpa de această lume este, cu siguranţă, interzisă. Dar, dacă drogul e folosit pentru a mai uşura din durerile cuiva, atunci e un lucru bun.”

Interesant e faptul că Israelul e una din puţinele ţări ale lumii care a înţeles că marijuana poate fi benefică pentru organismul uman, aşa că ea poate fi prescrisă legal pentru mai mult de 30 de boli, printre care am aminti boala Parkinson, cancerul sau alte maladii. Conform datelor oferite de Ministerul israelian al Sănătăţii, în Israel se prescrie legal circa 400 de kilograme de marijuana pe an (pentru 11.000 de pacienţi), în timp ce în Olanda (o ţară mai liberală în ceea ce priveşte consumul de droguri), se distribuie legal pe an circa 150 de kilograme de marijuana.

Cercetătorii israelieni de la Universitatea evreiască din Ierusalim spun că marijuana poate fi utilă pentru o mulţime de boli şi afecţiuni.

P.S. N-am crezut că o să spun asta vreodată (datorită adversităţii mele faţă de evrei şi Israel), dar, de data aceasta nu pot să spun decât BRAVO şi acelui rabin şi Israelului, pentru atitudinea deschisă faţă de această plantă-minune care este cânepa, din care se extrage marijuana. Precum se ştie, în marea majoritate a ţărilor lumii, canabisul/marijuana e considerat(ă) drept drog şi, ca atare, e interzis(ă).

Vă invit, de exemplu, să recitiţi acest articol (http://www.almeea.com/pentru-multi-pacienti-canabisul-ar-fi-cel-mai-bun-remediu-impotriva-durerilor-dar-industria-farmaceutica-se-opune-din-rasputeri/), din care am etras următoarele:

„Cu peste 88 de substanţe active farmacologic, canabisul a introdus noi compuşi în lumea medicală (…) Dintre toate studiile întreprinse până în prezent, s-a remarcat faptul că marijuana poate fi utilizată pentru tratamentul durerii neuropatice. Această durere apare ca urmare a afectării grave a conexiunii nervilor (ca de exemplu, dupa operaţii sau ca urmare a tumorilor existente). Cercetările au demonstrat că acest canabis este foarte eficient în tratarea durerii neuropatice, canabinoizii permiţând celulelor nervoase să refaca întreaga cale de comunicare cu sistemul nervos.”