Un proiect secret al savantului Tesla: maşina de fotografiat gândurile


Când Nikola Tesla a murit, el a lăsat scrieri fascinante despre invenții pe care nu le-a dat publicat niciodată. O astfel de invenție este „DER GEDANKENPROJEKTOR”, adică un aparat de fotografiat care ar putea fi utilizat pentru a fotografia gândurile.

„În 1893, am devenit convins că o imagine definită, formată în gândire, trebuie prin acțiunea reflexă să producă o imagine corespunzătoare pe retină, care ar putea fi citită de un aparat potrivit”, a scris Tesla în 1933, la vârsta de 78 de ani.

„Acest lucru m-a adus la sistemul de televiziune pe care l-am anunțat în acel moment… Ideea mea era să folosesc o retină artificială care să primească obiectul imaginii observate, un nerv optic și o altă retină la locul reproducerii, ambele fiind modelate într-o oarecare măsură ca o tablă de șah”.

Ideea că o imagine din retină ar putea fi înregistrată nu era neobișnuită în acel moment. De fapt, a fost în general acceptat faptul că ultimul lucru pe care o persoană muribundă l-ar vedea ar fi fixat pe retină pentru o perioadă nedeterminată de timp. Oamenii de știință au crezut, de asemenea, că, într-un anumit interval de timp, imaginea unui ucigaș ar putea fi găsită pe retina victimei.

Este clar că cercetătorii de atunci au crezut că ochiul uman era un fel de aparat foto, o ipoteză amplificată de descoperirea în 1887 a rodopsinei, un pigment al retinei responsabil de formarea celulelor fotoreceptor și a primelor procese în vederea luminii.

Nikola Tesla a fost de părere că un receptor este, în esență, același lucru cu un radiodifuzor și a inventat o mașină care – ca produs al televiziunii – proiectează continuu gândurile în interiorul oamenilor. Dacă predicțiile lui Tesla ar fi corecte, ce-ar însemna asta pentru viitorul vieții private? Gândurile noastre nu ne-ar mai aparține?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock