Un om din interiorul sistemului financiar recunoaşte că nu guvernele conduc lumea, ci bancherii

3.706 vizualizari

Un trader bancar s-a dus la BBC News, luni, 26 septembrie 2011, şi a recunoscut că băncile conduc lumea, şi nu politicienii sau guvernele. Lucrul acesta se ştia deja, dar încă o confirmare din partea cuiva care lucrează în domeniu a întărit şi mai mult presupunerea.

Povestea este următoarea: un trader, pe nume Alessio Rastani, a şocat lumea declarând la BBC News următoarea frază: „Guvernele nu conduc lumea, ci Goldman Sachs conduce lumea” (Goldman Sachs este unul dintre cel mai mare holding bancar din lume, fiind reprezentativ pentru lumea bancară). Rastani a mai avertizat că „economiile a milioane de oameni vor dispărea”, spunându-le telespectatorilor să fie pregătiţi, întrucât „criza economică e asemenea unui cancer. Aştepţi, crezând că o să dispară, numai că acest cancer o să crească şi o să fie prea târziu.”

Afirmaţia conform căreia „bancherii conduc lumea şi nu guvernele” a produs vii reacţii în mass-media internaţională. S-a ajuns până la punctul de a acuza BBC că tot interviul a fost o farsă (!!), uitând de fapt că o instituţie serioasă ca BBC nu-şi permite să realizeze farse într-o emisiune de ştiri. BBC chiar a emis un comunicat de presă privind acest interviu şoc:

BBC are de făcut următoarele precizări cu privire la interviul cu trader-ul Alessio Rastani difuzat luni, 26 septembrie: am făcut investigaţii detaliate şi nu am găsit vreo dovadă că acest interviu ar fi fost vreo farsă. El este un trader independent, fiind una din vocile care a vorbit despre recesiune.

Mai jos, puteţi urmări fragmentul de interviu cu acest trader, preluat de pe BBC şi tradus în premieră în limba română de „Secretele lui Lovendal”: