Un nou virus mortal ameninţă omenirea: zika! Numai că acesta e posibil să fi fost „activat” de o corporaţie ce a făcut un experiment în Brazilia cu ţânţari modificaţi genetic!

4.654 vizualizari

virus mortal tantariSe pare că un nou virus ameninţă omenirea: virusul zika, aşa cum ne avertizează şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Citez mai întâi de pe evz.ro:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că virsul Zika, suspectat că ar fi provocat malformaţii foarte grave ale creierului la mii de copii, se va răspândi cel mai probabil în toată America. Transmis de țânțari, virusul Zika, care afectează deja 21 de ţări din America de Sud, de Nord şi în Caraibe, constituie o nouă amenințare la adresa sănătății umane, îndeosebi a femeilor însărcinate, chiar dacă infectarea trece adesea neobservată.  Cea mai afectată este Brazilia, unde s-au născut aproape 4000 de copii cu microcefalie, după ce mamele lor au luat virusul Zika în timpul sarcinii. Încă nu există tratament sau vaccin.

Deocamdată nu s-a stabilit clar legatura între virus şi complicaţii, dar OMS recomandă tuturor femeilor care vor să călătorească în ţările în care circulă virusul să meargă la medic atât înainte cât şi la întoarcere.

P.S. Ei bine, se pare că apariţia acestui virus nu este chiar una întâmplătoare. Conform unui utilizator de pe forumul Reddit.com, de vină pentru virusul mortal zika ar fi corporaţia britanică Oxitec, cunoscută pentru crearea de organisme modificate genetic. Citez din conspiraţia utilizatorului de pe reddit.com:

Un lot de ţânţari modificaţi genetic, lansat în Brazilia la începutul anului 2015, a decimat complet populația de țânțari locali și poate fi responsabil pentru izbucnirea actualului virus mortal zika, care se răspândeşte pe tot globul.

Conform unui comunicat de presă din 2 iulie 2015, de pe site-ul oxitec.com, compania Oxitec anunţa cu mândrie că ţânţarii lor modificaţi genetic au decimat populația de țânțari locali, dintr-o anumită regiune din Brazilia. În comunicatul de presă, se specifică faptul că ţânţarii modificaţi genetic de către companie, denumiţi „Prietenoşii Aedes aegypti”, au redus populația locală de țânțari din Juazeiro, Brazilia cu 95%. Iată o hartă unde se află Juazeiro:

harta juazeiro

Iată şi harta care arată unde se nasc toţi copiii deformaţi din Brazilia, de care vorbeşte în comunicatul de mai sus Organizaţia Mondială a Sănătăţii:

brazilia harta copii deformati

Zika a fost confirmată pentru prima dată în Brazilia în luna mai 2015, dar a fost observată şi în alte țări, înainte de Brazilia. Întrebare: De ce nu se produce o epidemie de malformaţii congenitale şi în alte țări, unde există virusul zika? De ce în Brazilia există o creștere de zece ori a copiilor născuţi cu creier lipsă? Virusul zika în Brazilia nu pare să se comporte la fel ca virusul zika cu care am fost familiarizați înainte.

E posibil ca virusul zika să fi suferit o mutaţie genetică, din cauza ţânţarilor modificaţi genetic, lansaţi de către compania britanică anul trecut în Brazilia. Totul e doar la nivel de speculaţie, căci nu există încă dovezi, dar coincidenţa acestor evenimente e prea mare, ca totul să fie o întâmplare nefericită.

De aceea, e necesar să se renunţe cât mai repede la aceste experimente cu organisme modificate genetic, căci pot fi creaţi adevăraţi „monştri” ce nu mai pot fi controlaţi.