Un nou cutremur devastator în Mexic: la circa 10 zile după primul cutremur devastator şi uraganul Irma… Iarăşi coincidenţă!?

2.785 vizualizari

Astăzi am văzut din nou o ştire tristă. Este vorba de un nou cutremur care s-a produs în Mexic, în seara zilei de 19 septembrie 2017, şi care a făcut, din păcate, victime omeneşti. Citez de pe stirileprotv.ro:

„Un seism de proporţii a zguduit marţi Mexicul, fiind resimţit şi în capitala ţării. Bilanţul a ajuns la 119 morţi. Bilanțul seismului îl depășește pe cel din urmă cu 2 săptămâni, când au murit 90 de oameni, deși magnitudinea a fost mai mare, 8,1, iar asta pentru că printre orașele lovite de cutremurul de marți se numără unele dintre cele mai aglomerate din lume, precum Mexico City. Potrivit primelor estimări ale US Geological Survey, seismul a avut magnitudinea 7,1. Epicentrul cutremurului a fost la Raboso, un oraş la 123 de kilometri sud-est de capitala ţării, însă locuitorii din Mexico City au resimţit puternic seismul.

Liderii lumii au transmis mesaje de condoleanțe și s-au declarat gata să ajute. ”Vești devastatoare din Mexic. Gândurile mele se îndreaptă către victime. Canada este gata să își ajute prietenii”, a scris pe Twitter premierul Canadei, Justin Trudeau. Zeci de clădiri s-au prăbușit în mai multe orașe din Mexic, iar polițiștii, însoțiți de câini special antrenați, caută supraviețuitori printre ruine”.

P.S. OK… Mie, acest eveniment tragic nu mi se pare a fi natural. Ştiu, se mai produc în lume cutremure din cauze naturale, şi e normal, dar acest cutremur e altceva în contextul următor. Pe 8 septembrie 2017, deci în urmă cu aproximativ 10 zile, un alt cutremur şi mai devastator a avut loc în Mexic, având magnitudinea de 8,2 grade pe scara Richter.

Scriam într-un articol de pe 8 septembrie 2017 – Uragan devastator şi cutremur uriaş în aceeaşi zonă şi în acelaşi timp: America Centrală! Cine se joacă cu HAARP-ul pe ascuns şi de ce? – că mi se pare o prea mare coincidenţă că odată cu acest cutremur masiv, să aibă loc în aproximativ aceeaşi zonă – Caraibe – America Centrală – cel mai puternic uragan din ultimul deceniu din zona Oceanului Atlantic: uraganul Irma.

Două cutremure puternice în circa 10 zile, însoţite de un uragan devastator – toate având loc în aceeaşi zonă – nu mai poate fi vorba de o simplă coincidenţă nefericită. Aşa că ipoteza că cineva se joacă cu HAARP-ul în zona Mexicului nu mi se pare chiar aberantă. Se ştie că HAARP-ul este o armă ce controlează ionosfera Pământului, dar care ar putea produce cutremure şi fenomene meteo extreme.