Un fost fondator Wikipedia vrea să construiască o nouă enciclopedie universală, liberă de „Oculta Mondială”! Să-i urăm succes!

1.102 vizualizari
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Un fost fondator al site-ului Wikipedia (pe nume Larry Sanger) spune că se află într-o misiune de a crea o bază de date de cunoștințe globale, despre care afirmă că umanitatea va beneficia mult mai mult decât de așa-numita „enciclopedie liberă” (Wikipedia).

„Wikipedia este grozavă, nu? Numele meu este Larry Sanger. Am început-o aşa și nu cred că mai este acum aşa”, spune Sanger într-un videoclip nou, în care introduce „Encyclosphere”. „Wikipedia a devenit centralizată și controlată, la fel ca Facebook și Twitter. Toți au devenit în mod deschis ostili față de opiniile neaprobate de Oculta Globală, să rezolvăm acest lucru”, continuă Sanger.

(Bun, aici trebuie să fac o mică paranteză. Cuvântul folosit de Sanger este „Establishment”, care poate fi tradus direct ca „Stabilimentul”, însă eu am preferat „Oculta Globală”, care, până la urmă înseamnă cam acelaşi lucru. Este vorba de o reţea care vrea să domine omenirea, din umbră, pe bază de principii nedemocratice).

„Trebuie să existe o rețea enciclopedică descentralizată, non-profit, care să sprijine articole competitive, multiple pe toate subiectele”, a spus Sanger într-un tweet din 6 octombrie 2019.