Un exemplu real care arată că guvernul SUA poate efectua experimente secrete, chiar dacă la ele participă şi 70.000 de oameni

5.181 vizualizari

Ţineţi minte de teoria conspiraţiei în ceea ce priveşte Apollo 11 (https://www.lovendal.ro/wp52/40-de-ani-de-la-marea-farsa-a-aselenizarii-omul-n-a-fost-niciodata-pe-luna/), când am spus că nu cred că NASA ar fi aterizat pe Lună (de fapt, nu doar eu cred în farsa aselenizării, ci sunt o mulţime de oameni care nu cred că piciorul omului a călcat pe Lună în 1969 şi în anii care au urmat).

Unul din argumentele puternice prin care „teoria farsei aselenizări” este respinsă îl reprezintă acesta: la aselenizare au participat zeci de mii de oameni. Dacă aselenizarea nu a avut loc, şi totul a fost o farsă în studiourile Hollywoodiene, atunci era imposibil ca zeci de mii de oameni să ţină acest secret. Ei bine, acest secret îl voi „sparge” în acest articol. Voi demonstra că guvernul SUA poate menţine un secret cel puţin 2 ani, fără ca nimic să „transpire” în mass-media, deşi au fost implicaţi 70.000 de oameni.

Anul acesta, guvernul SUA, prin Departamentul de Energie a început digitizarea fotografiilor oraşului Oak Ridge, oraş construit de la zero în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru proiectul Manhattan, adică construirea primei bombe atomice din lume de către americani. Bombele atomice au fost, din nefericire, folosite asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki în 1945. O parte din fotografii le puteţi vizualiza pe site-ul acontinouslean.com.

Interesant e faptul că în întreg oraşul au locuit 70.000 de oameni, care au lucrat şi la proiectul Manhattan. Şi totuşi, până la lansarea bombei atomice, mass-media şi lumea întreaga n-au ştiut de faptul că americanii perfecţionaseră bomba atomică. Chiar atât de strict a fost controlul asupra acelor oameni sau a fost vorba de altceva?

De fapt, păstrarea secretului asupra întregii operaţiuni a fost posibil în următorul fel: fiecare persoană ce lucra la proiect avea o anumită sarcină specifică, fiecare neştiind ce face celălalt; astfel încât din cei 70.000 de oameni cât au lucrat la acest proiect, doar câţiva oameni (de la conducerea) cunoşteau toate detaliile întregii operaţiuni. Astfel, s-a putut păstra secretul. La fel s-a întâmplat şi în cadrul „falsei aselenizări pe Lună”, dar şi în cazul altor proiecte guvernamentale secrete.