Un cunoscut ziarist american de investigaţie dezvăluie: „O sursă din CIA mi-a spus că avionul malaiezian a fost doborât de soldaţi ucrainieni care erau beţi!”

3.490 vizualizari

soldati betiUnii dintre cititori (Slavă Domnului că nu sunt mulţi!) au această idee preconcepută că într-unele din articol aş face o propagandă pro-rusească şi anti-americană, ceea ce e absurd! Nu, eu fac propaganda nimănui, ci doar îmi pun semne de întrebare şi mă gândesc la versiuni ale evenimentelor. Dacă aş face propagandă aş susţine CONSTANT acelaşi punct de vedere… dar eu nu fac lucrul acesta! Câteodată mă contrazic între articole, ceea ce arată că ofer fiecărei ipoteze câte o şansă şi nu ţin neapărat să impun un anumit punct de vedere… şi asta pentru că nici eu nu cunosc adevărul! De asemenea, îmi place să demontez manipularea propagată cu multă viclenie de mijloacele mass-media occidentale, aflate în slujba Ocultei Mondiale. Ca de exemplu, cea legată de accidentul avionului malaiezian ce s-a prăbuşit în Ucraina, despre care se spune că ar fi fost doborât de separatiştii ruşi, susţinuţi de Rusia. Până la urmă tot Putin şi Rusia e de vină! Dar, atenţie, a susţine că nu Putin e vinovatul nu înseamnă că aş ţine cu acesta, că aş fi fan-ul lui sau alte lucruri. Nu aş putea să fiu „înnebunit” după o persoană care e al doilea bogat al lumii (Statele Unite vrea să-i confişte averea personală a lui Putin… de 75 miliarde de dolari! Aceasta ar însemna cu adevărat război! Preşedintele rus este al doilea bogătaş al lumii, după Bill Gates!), ci pur şi simplu nu pot să suport minciuna şi manipularea, când aceste două sunt mai mult decât evidente.

Oricum, atitudinea unora e total STALINISTĂ. Numai în acele vremuri crunte, cine nu era de partea propagandei oficiale, era etichetat imediat ca fiind vândut imperialismului şi străinătăţii! Această gândire bolşevică, retrogradă, care spune că „oricine nu e de acord cu noi, e vândut duşmanului” mă repugnă, îmi provoacă silă. Poţi foarte bine să nu fii de acord cu o opinie generală din societate, dar asta nu înseamnă că eşti vândut „duşmanului”! Dar, ce să facem…stalinismul n-a dispărut din gândirea multora dintre noi!

Oricum, pentru a nu mai fi acuzat total aiurea că aş fi „propagandist pro-rus” (cătă inepţie în capul celor care susţin acest lucru!), în acest articol am să mă folosesc drept sursă de un ziarist american, Robert Parry, care a scris un articol pentru site-ul consortiumnews.com. Robert Parry este un vechi jurnalist de investigaţie, lucrând în anii 80 pentru instituţii media cunoscute ca „Associated Press” şi „Newsweek”. Robert Parry se întreabă, pe bună dreptate, de ce mare parte din mass-media oficială din Statele Unite nu face presiuni pentru ca Departamentul american al Apărării să dea publicităţii toate imaginile obţinute din satelit şi care ar demonstra clar cine a tras racheta care a dus la prăbuşirea zborului MH17. Au fost ruşii, ucrainienii sau altcineva? Dar, jurnalistul american merge mai departe cu dezvăluirile importante:

O sursă de încredere, care mi-a furnizat informații exacte cu privire la chestiuni similare şi în trecut, mi-a spus agențiile de informații americane nu au imagini detaliate din satelit ale bateriei de rachete care probabil a lansat racheta mortală, dar se pare că bateria a fost sub controlul trupelor guvernamentale ucrainene, căci aceste erau îmbrăcate cu uniforme ucrainene. Sursa mi-a spus că analistii CIA încă nu au exclus posibilitatea ca trupele să fi fost, de fapt, rebeli din Ucraina de Est, îmbrăcaţi în uniforme similare, dar evaluarea inițială ne spune aceştia erau soldați ucraineni. Există, de asemenea, sugestia soldații implicați ar fost indisciplinaţi și, chiar şi beţi, din moment ce imaginile arătau existenţa unor sticle cu bere împrăștiate în jurul locului.

În loc să preseze oficialităţile americane pentru acest gen de detalii, presa oficială din SUA a preluat pur și simplu propaganda guvernului ucrainean și a Departamentului de Stat al SUA, susţinând că sistemul de rachete Buk este unul rusesc, sugerând astfel că ruşii trebuie să fie implicaţi în tragedie. Dar, pur şi simplu se uită faptul că şi armata ucraineană deţine, de asemenea, baterii anti-aeriene Buk, astfel încât originea de fabricație a rachetelor nu are nicio valoare probatorie aici.

Excelent punct de vedere şi bun raţionament al ziaristului american! Iar cârcotaşii o să zică că el face propagandă pro-Putin, nu?