Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un cap decapitat poate rămâne conştient pentru o vreme?

266

ghilotina20Există un film “Wolfen”, în care un personaj afirmă că, în timpul “marilor ghilotinări” din Franţa, unele capete decapitate au rămas ceva timp conştiente. Din moment ce creierul poate trăi un minut fără oxigen, ar putea ca unele capete să-şi vadă corpurile lor decapitate şi să-şi dea seama în ce situaţie se află?

Se pare că lovitura fatală prin care un cap este decapitat produce o inconştienţă absolut instantanee, deşi creierul, pentru câteva minute, nu ar muri. Chiar dacă am presupune, prin absurd, că acest cap ar putea fi reataşat victimelor, ar apare un fenomen cunoscut ca “amnezie retrogradă”, comună victimelor accidentelor, prin care subiectul nu-şi mai aminteşte nimic despre eveniment.

Unii afirmă că acest cap decapitat ar rămâne conştient între 15 şi 20 de secunde. La sfârşitul secolului al XVIII-lea, în timpul regimului de teroare din Franţa, atunci când ghilotina se folosea atât de des, celebrul chimist Lavoisiere a fost ghilotinat. Înainte de asta, chimistul i-a spus ajutorului său să-i urmărească capul decapitat, căci el va încerca să clipească de câte ori va putea. Asistentul a numărat între 15 şi 20 de clipiri ale ochilor capului decapitat, la un interval de 1 secundă!

Un anatomist de la începutul secolului al 19-lea afirma că un condamnat la ghilotină a întors ochii la asistenţă, la 15 minute după ce a fost decapitat! În anul 1905, un doctor francez afirma că atunci când l-a strigat pe criminal pe numele său, Languille, exact după decapitare, capul fără trup ar fi deschis ochii şi l-ar fi privit drept în faţă.

În încheiere, voi relata experienţa groaznică a unui bărbat, militar, care a fost accidentat împreună cu prietenul său. Prietenul său, din păcate, a fost decapitat în maşină.

“Prietenul meu şi-a deschis şi şi-a închis gura de douăori. Expresia sa facială după decapitare arăta mai întâi confuzie, apoi durere. N-aş putea să exagerez să spun că s-a uitat peste tot, dar mai întâi m-a privit pe mine, apoi şi-a privit corpul decapitat, şi în final, iarăşi spre mine. După asta, a murit.”

Orgoni Crystal