Un avion F16 s-a prăbuşit în Spania în timpul unui antrenament. Dar adevărul ar putea fi altul… dacă a fost doborât de forţele ruseşti în Ucraina, în timpul unor misiuni „neoficiale”?

26
5

avion de vanatoareCel puţin zece persoane au murit, iar 13 au fost rănite după ce un avion militar de tip F-16 aparţinând Forţelor Aeriene Elene s-a prăbuşit luni în sud-estul Spaniei, anunţă Ministerul Spaniol de Externe, citat de AFP, scrie stirileprotv.ro.

„Pentru moment, există informaţii despre zece morţi şi 13 răniţi, şapte fiind în stare gravă”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării. Avionul de tip F-16 aparţine Forţelor Aeriene Elene şi efectua misiuni de antrenament la baza NATO din localitatea Albacete, în sud-estul Spaniei. „Avionul s-a prăbuşit în timpul decolării. Se pare că a pierdut puterea motoarelor şi s-a prăbuşit în zona de staţionare, peste alte avioane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării. Piloţii avionului participau la un program de instruire al NATO. O parte dintre victime sunt angajaţi ai bazei care se aflau la sol. Potrivit presei spaniole este cel mai grav accident militar care s-a produs vreodată pe teritoriul acestei ţări.

P.S. Interesant e faptul că acest avion s-a prăbușit în aceeași zi în care în Grecia s-a format noul guvern, în urma câştigării alegerilor de către un partid extremist de stânga, care ameninţă cu relaxarea măsurilor fiscale, în ciuda împotrivirii Uniunii Europene şi a FMI-ului. Să fie acest „accident” drept un avertisment adresat Greciei?

Mai am şi o altă variantă. Cunosc informaţii precise că multe din aşa-zisele „accidente” de antrenament reprezintă, de fapt, poveşti inventate pentru a acoperi pierderile din zonele de conflict unde acele avioane nu ar fi trebuit să se afle. Am unele date că acest avion F16 nu s-a prăbuşit în Spania, ci deasupra Ucrainei, fiind lovit de forţele militare rebele ruseşti. Grecia este membră NATO, iar această organizaţie şi-a trimis neoficial avioanele militare în Ucraina pentru a participa la conflictul din estul Ucrainei. Iar pierderea unui avion militar în Ucraina nu ar putea fi recunoscută niciodată, aşa că se inventează poveşti cu „accidente de antrenament”….