Un avion F16 s-a prăbuşit în Spania în timpul unui antrenament. Dar adevărul ar putea fi altul… dacă a fost doborât de forţele ruseşti în Ucraina, în timpul unor misiuni „neoficiale”?

3.220 vizualizari

avion de vanatoareCel puţin zece persoane au murit, iar 13 au fost rănite după ce un avion militar de tip F-16 aparţinând Forţelor Aeriene Elene s-a prăbuşit luni în sud-estul Spaniei, anunţă Ministerul Spaniol de Externe, citat de AFP, scrie stirileprotv.ro.

„Pentru moment, există informaţii despre zece morţi şi 13 răniţi, şapte fiind în stare gravă”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării. Avionul de tip F-16 aparţine Forţelor Aeriene Elene şi efectua misiuni de antrenament la baza NATO din localitatea Albacete, în sud-estul Spaniei. „Avionul s-a prăbuşit în timpul decolării. Se pare că a pierdut puterea motoarelor şi s-a prăbuşit în zona de staţionare, peste alte avioane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării. Piloţii avionului participau la un program de instruire al NATO. O parte dintre victime sunt angajaţi ai bazei care se aflau la sol. Potrivit presei spaniole este cel mai grav accident militar care s-a produs vreodată pe teritoriul acestei ţări.

P.S. Interesant e faptul că acest avion s-a prăbușit în aceeași zi în care în Grecia s-a format noul guvern, în urma câştigării alegerilor de către un partid extremist de stânga, care ameninţă cu relaxarea măsurilor fiscale, în ciuda împotrivirii Uniunii Europene şi a FMI-ului. Să fie acest „accident” drept un avertisment adresat Greciei?

Mai am şi o altă variantă. Cunosc informaţii precise că multe din aşa-zisele „accidente” de antrenament reprezintă, de fapt, poveşti inventate pentru a acoperi pierderile din zonele de conflict unde acele avioane nu ar fi trebuit să se afle. Am unele date că acest avion F16 nu s-a prăbuşit în Spania, ci deasupra Ucrainei, fiind lovit de forţele militare rebele ruseşti. Grecia este membră NATO, iar această organizaţie şi-a trimis neoficial avioanele militare în Ucraina pentru a participa la conflictul din estul Ucrainei. Iar pierderea unui avion militar în Ucraina nu ar putea fi recunoscută niciodată, aşa că se inventează poveşti cu „accidente de antrenament”….