Un astronom maghiar a fotografiat ceea ce pare a fi conturul unei „planete-fantome” gigantice, lângă Lună. Distorsiune, lens flare sau „Pământul geamăn”?


Astronomul maghiar amator Ivan Eder din Budapesta, observa și fotografia Luna în timpul zilei, când a reuşit să capteze cu aparatul său ceva misterios – ce se aseamănă cu un contur parţial al unei planete uriașe. Într-una din imaginile realizate de astronomul amator, se poate observa pe lângă Lună un contur al unui obiect ceresc de proporții enorme, care apare în fundal lângă satelitul nostru.

Obiectul este similar cu un fragment dintr-un corp mare ceresc, situat incredibil de aproape de Pământ. Surprins, astronomul Ivan Eder a studiat cu atenție fotografia, dar nu a putut să găsească nicio explicație rațională pentru acest lucru.

Fotografia a fost publicată pe rețelele sociale, devenind virală şi provocând un „război” de argumente. Mulți au început să vorbească despre celebra planetă necunoscută Nibiru, care ar fi foarte aproape de Pământ. Unii au sugerat că ar putea fi o distorsionare a spațiului și a timpului care au avut loc în acel moment, iar Luna pur și simplu „s-a rupt” pe cer, silueta sa mare fiind surprinsă de fotograf. Alţii, cred că este vorba de „Pământul geamăn”, care este situat în acelaşi loc, dar în altă dimensiune, şi care din când în când mai poate apărea ca o anomalie.

Desigur, scepticii au o explicaţie mai simplă: totul n-a fost decât un „lens flare”, adică o reflexie a razelor de lumină prin interiorul aparatului de fotografiat sau filmat sau prin interiorul obiectivului (de pe o lentilă pe alta), creând tot felul de forme ciudate, vizibile pe imagine.

Este important să rețineți că, la început, astronomul maghiar nu a observat nimic ciudat. El a văzut anomalia doar la vizualizarea ulterioară a imaginii.

Ca întotdeauna, vă las pe voi să trageţi concluzia care se impune…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock