UE cheltuie 1 miliard de euro pentru a crea un creier artificial asemănător omului. Scopul? Controlul total al oamenilor!

2.797 vizualizari

Uniunea Europeană va cheltui 1 miliard de euro în următorii 10 ani, în cadrul unui proiect în care se vor utiliza supercomputere pentru a simula modul de funcționare a întregului creier uman întreg. Cercetarea ar putea duce la computere și roboți care gândesc ca oamenii, cred cercetătorii citaţi de site-ul io9.com. Oamenii de ştiinţă susţin, de asemenea, că cercetarea ar putea debloca secretele de memoriei, depresiei şi a bolii Alzheimer.

Precum spuneam mai sus, Comisia Europeană a anunțat că Proiectul Creierul Uman (HBP – Human Brain Project) va primi până la un miliard de euro în următorii zece ani. „HBP va construi platforme noi pentru calculul neuromorfic și pentru neurorobotică, care va permite cercetătorilor să dezvolte noi sisteme de calcul și roboți, bazaţi pe arhitectura și circuitele creierului”, au mai declarat oamenii de ştiinţă.

Profesorul Bernd Stahl din Marea Britanie, de la Montfort University, a declarat: „Proiectul creierului uman este cu adevărat un pionierat, iar rezultatele sale vor aduce contribuții importante la ştiinţele neurologice.

P.S. Afirmaţia din articol conform căreia „va permite cercetătorilor să dezvolte noi sisteme de calcul” cred că e o prostie. În momentul de faţă, pe un simplu stick de memorie pot încăpea mii de cărţi şi nici cel mai dotat creier din lume nu ar putea reţine atâtea cărţi. De fapt, scopul întregului proiect este acela, aşa cum s-a spus şi la începutul articolului, ca „să se creeze computere și roboți care gândesc ca oamenii”, adică omul în viitor să se transforme într-o fiinţă din ce în ce mai artificială, aşa cum arătam în acest articol de acum o lună: https://www.lovendal.ro/wp52/un-raport-supervizat-de-oculta-mondiala-promoveaza-doctrina-satanista-a-transumanismului-prin-care-oamenii-devin-roboti-nemuritori/. Şi asta pentru că, oricât de mulţi bani ar investi Oculta Mondială, nu va reuşi niciodată să creeze un creier artificial care să aibă conştiinţă de sine, aşa cum are omul, întrucât gândirea şi conştiinţa nu sunt produsul creierului, ci a unul aspect mai superior, spiritul (vezi aici articolul în care se demonstrează că oamenii pot gândi fără creier: https://www.lovendal.ro/wp52/cea-mai-mare-enigma-a-medicinii-moderne-cum-de-oamenii-pot-trai-si-gandi-fara-creier/). De fapt, Oculta Mondială cunoaşte acest lucru, dar scopul ei este ca în viitor, oamenii să aibă creier artificial, astfel încât manipularea să fie perfectă! Un creier natural nu va putea fi supus niciodată…