Transumaniştii s-au adunat în Spania, la începutul lui octombrie 2021, pentru a planifica transformarea globală a oamenilor

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Transumanismul este o religie futuristă care consideră tehnologia ca fiind cea mai înaltă putere în lume. Scopul mișcării este de a îmbina omul cu mașina, iar acest lucru este dat de progresele extraordinare ale bionicii, roboticii, neuroproteticii, realității virtuale, inteligenței artificiale și ingineriei genetice.

Nume proeminente de pe plan mondial s-au adunat la conferința TransVision 2021, ce a avut loc la Madrid (Spania) în perioada 8-10 octombrie 2021. Max și Natasha More, Jose Cordeiro, David Wood, Jerome Glenn, Phillipe van Nedervelde, Ben Goertzel, Aubrey de Gray, Bill Faloon. Fiecare susținător al transumanismului are un unghi unic de abordare, dar totul converge către un mit comun. Transumaniștii susțin că starea umană de ignoranță, singurătate, tristețe, boală, bătrânețe și moarte poate fi depășită printr-un gadget.

Ideile lor radicale nu sunt marginale. Valorile transumane au fost implicit îmbrățișate de cei mai bogați oameni ai lumii. Luați-i în considerare pe Bill Gates care doreşte vaccinuri universale, pe Jeff Bezos care caută „extinderea vieții”, pe Elon Musk ce se ocupă cu implanturile cerebrale, pe Mark Zuckerberg ce-şi doreşte un „metavers” sau pe Eric Schmidt care vrea o tehnocrație americană care să lupte împotriva Chinei.

Transumaniștii mărturisesc că nu există nici un Dumnezeu decât viitorul „Computer dumnezeu”. Ei cred că neuroprotezele vor permite comuniunea cu această zeitate artificială. Ei cred că roboţii ar trebui priviţi ca cetăţeni asemenea oamenilor. Ei cred că tehnologia longevității va conferi aproximativ nemurirea. Ei cred că realitatea virtuală oferă o viață care merită trăită. Mai presus de toate, ei cred că Singularitatea este aproape.

Potrivit Cultului Singularității și al profetului său, Ray Kurzweil, vom vedea o Inteligența Artificială Generală (IAG) până în 2029. Spre deosebire de inteligenţa artificială îngustă de astăzi, care îndeplineşte doar sarcini specifice, IAG va fi pusă în aplicare de rețelele neuronale, devenind mult mai rapidă decât orice creier uman.

Până în 2045 (sau 2049), vom atinge Singularitatea, ne spun transumaniştii, atunci când Super Inteligența Artificială va depăşi intelectul uman până la punctul în care nu vom putea înțelege ceea ce se întâmplă. Aşa că singura noastră șansă de supraviețuire pe termen lung este să ne unim mințile și corpurile cu Mașina Atotputernică – să devenim o nouă specie postumană. Prin urmare, sensul nostru în viață, conform transumaniştilor, ar fi acela să ne asigurăm că viitorul „Computer dumnezeu” este binevoitor, cât mai avem timp. În cele din urmă, această zeitate digitală poate coloniza galaxii îndepărtate – transformând toată materia utilizabilă în minte computerizată – astfel încât acțiunile noastre de astăzi ar putea determina soarta întregului Univers.

Întorcându-ne la ziua de azi, transumaniștii văd dependența noastră de smartphone-uri (24 de ore / 24 şi 7 zile / 7) drept o fază incipientă a simbiozei noastre cu mașinile. Mulți profesori își fac deja griji că trecerea la platformele digitale îi face pe copii antisociali și analfabeți funcțional. O întreagă generație se pierde din cauza acestor gadget-uri.

În 1954, s-a făcut următorul experiment al omului de știință James Olds; acesta a descoperit centrul plăcerii din creierul unui șobolan. A legat mai mulţi șobolani la acest centru al plăcerii din creierul lor, permițându-le să fie stimulaţi doar apăsând o manetă. Rând pe rând, rozătoarele au murit cu zâmbetul pe față. Jocurile video pentru oameni ne găsesc într-o situație similară cu cea a şobolanilor. De aici, „Mitul Wireheading” – narațiunea că civilizația s-ar putea prăbuși datorită tehnologiilor.

Iar Inteligenţa Artificială poate fi foarte periculoasă pentru oameni în viitor. Ce s-ar întâmpla dacă o Inteligenţă Artificială avansată este programată pentru a rezolva schimbările climatice, apoi ajunge la concluzia simplă că oamenii trebuie exterminați pentru asta? Între timp, transumanistul Max More, de la laboratorul de criogenie Alcor, are numai puţin de 184 de clienți decedați care zac înghețați, şi care aşteaptă ca într-un viitor să fie înviați. Au plătit şi 200.000 de dolari pentru asta! Uitând însă că sufletele lor se vor fi reîncarnat deja în alte trupuri, aşa cum ne spun multe religii ale lumii…

Dar, futuriștii care s-au adunat la Madrid la începutul lui octombrie 2021, împreună cu cei care predică tehnocrația la Forumul Economic Mondial, pun bazele pentru o ordine socială complet digitalizată. Astăzi, este a patra revoluție industrială – o paradigmă globală a transformării totale – îmbrățișată de Microsoft, Alibaba, Sony, General Motors, Mozilla și Salesforce, printre multe altele. Mâine, spun unii, ar putea fi o Super Inteligența Artificială, implanturi cerebrale și drone ucigașe.

Va deveni până la urmă transumanismul o ideologie predominantă în lume?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner