Televiziunea rusă RT avertizează omenirea că un asteroid gigantic se poate îndrepta spre Pământ! Propagandă sau ni se pregăteşte o dezvăluire?

6.816 vizualizari

asteroid Russia TodayÎntr-o serie de cel puţin 3 articole (Liderii lumii se pregătesc pentru un posibil impact nimicitor al unui asteroid cu Pământul! Ni se transmite un mesaj subliminal că trebuie să fim pregătiţi pentru acest eveniment cosmic!, Un videoclip terifiant ne avertizează că pe 24 septembrie 2015 un asteroid gigant va lovi Pământul! Probabil că e fals, dar, în mod sigur, un corp ceresc uriaş va lovi Terra în anii următori! şi O navă spaţială japoneză a fost lansată pentru a bombarda un asteroid! Se fac primele experimente pentru sfărâmarea asteroidului gigant necunoscut care se va îndrepta în viitor spre Pământ?) vă avertizam despre pericolul reprezentat de un posibil asteroid care ameninţă să se îndrepte spre Pământ în anii următori. Mass-media oficială, oamenii de ştiinţă dar şi autorităţile lumii se feresc să ne prezinte această informaţie… este ca un fel de conspiraţie a tăcerii. Însă site-urile alternative şi de conspiraţii vorbesc despre acest lucru şi iată că o „spărtură” a apărut şi pe Russia Today, un conglomerat mass-media ce este controlat de Kremlin. Vă prezint mai jos traducerea unei ştiri apărute pe televiziunea Russia Today (RT):

Există un asteroid gigant ce zboară înspre noi. Detectat de un robot spaţial rusesc, acesta este unul dintre cel mai mare şi mai periculos obiect spaţial detectat care se apropie de orbita planetei noastre. Murat Zadiev ne vorbeşte despre ameninţarea din spaţiu.

Ultima experienţă a umanităţii cu un asteroid gigant a fost una dureroasă. În urmă cu aproape 2 ani, meteoritul de la Chelyabinsk, traversând cu viteza de 19 km/s, a explodat în cer deasupra Rusiei. Explozia a fost de câteva zeci de ori mai puternică decât o bombă atomică. Dar, acest meteorit a avut un diametru de circa 20 de metri, cam cât diametrul Turnului Eiffel. Însă, cu acest nou asteroid este o cu totul altă poveste. Este de 20 de ori mai mare decât meteoritul de la Chelyabinsk (are diametru de 370 de metri). Acest asteroid care se numeşte 2014UR116, nu ar mai exploda în atmosferă, spărgând geamurile locuinţelor, ci ar cădea pe Pământ, putând omorî milioane de oameni.

Dar, deocamdată trebuie să stăm liniştiţi. Încă nu se află în curs de coliziune cu Pământul, dar pericolul îl constituie faptul că forţa gravitaţiei i-ar putea schimba cursul. Agenţia Spaţială Rusească monitorizează cu ajutorul sateliţilor asemenea obiecte… şi nu doar Rusia. Şi NASA a detectat în urmă cu un deceniu un obiect asemănător… a fost o mare îngrijorare, dacă vă aduceţi aminte. Asteroidul a fost numit Apophis, după zeul egiptean al răului şi NASA credea că există şanse ca acesta să se izbească de Pământ (vezi articolul Asteroidul Apophis, zeul răului şi distrugerii, va lovi Pământul în 2029?). Ulterior, şansele de impact au scăzut considerabil, după ce calculele au fost revizuite, dar pericolul acestor asteroizi este extrem de real. Iar astronomii sunt cu ochii pe ei şi se gândesc ce să facă dacă orbita lor se va intersecta cu cea a Pământului. Nu vă aşteptaţi la ceva dramatic ca Bruce Willis care salvează lumea de echipa sa (P.S. Aici, reporterul face referire la filmul „Armageddon” – 1998, în care Bruce Willis, împreună cu echipa sa, aruncă în aer un asteroid gigantic care urma să izbească Pământul).

P.S. Văd că încep să ne obişnuiască cu ideea că un asteroid se va izbi de Pământ, iar impactul este din ce în ce mai probabil. Şi întâi au început cu Russia Today, o televiziune care se consideră un fel de „paravan” între mass-media alternativă şi cea oficială. Ştiţi celebrul citat al lui Schopenhauer despre adevăr: „Orice adevăr trece prin trei etape. Prima dată, e ridiculizat. A doua oară, negat vehement. A treia oară, e acceptat ca fiind de la sine evident”. Cam aşa se întâmplă şi acum…