Sute de mii de angajaţi din Marea Britanie vor fi microcipaţi… Bine aţi venit în noua sclavie digitală!

2.328 vizualizari

Tehnologiile concepute special pentru a urmări și monitoriza ființe umane sunt în dezvoltare de cel puțin două decenii, dacă nu mai demult. Iar dintre acestea putem include microcipurile implantate sub pielea umană.

Referitor la aceste microcipuri, iată ce ştire putem citi pe cotidianul britanic „The Telegraph” – oare de ce nu mă mai surprinde?

„Companiile britanice plănuiesc să-şi microcipeze angajaţii, pentru a-şi spori securitatea și a-i împiedica să acceseze zone sensibile. Biohax, o companie suedeză care furnizează implanturi de cipuri umane, a declarat pentru „Telegraph” că se află în discuții cu mai multe companii din Regatul Unit pentru a-şi implementa dispozitivele. Un client potențial, care nu poate fi încă nominalizat, este o companie importantă de servicii financiare cu „sute de mii de angajați”. „Aceste companii au documente sensibile cu care se confruntă”, a declarat Jowan Österlund, fondatorul companiei Biohax.

Potrivit unui oficial de rang înalt de la Biohax, procedura de implantare a unui microcip durează „aproximativ două secunde”, care este, de obicei, implantat în mână. O seringă este folosită pentru a plasa cipul într-o zonă situată între degetul mare și arătător. Österlund a spus că procedura este similară cu cea a unui piercing în ureche și durează aproximativ două secunde. Microcipurile funcționează prin tehnologia „Near Field Communication” (NFC), similară cu cea folosită pentru cardurile bancare fără contact.

În prezent, multe companii folosesc carduri de securitate, dar acestea pot fi pierdute, furate sau falsificate. Teoretic, implanturile cu microcipuri sunt mult mai permanente și mai sigure și acesta reprezintă un mare avantaj”.

Bineînțeles, odată ce această tehnologie va începe să fie pusă în aplicare, vor exista unii salariaţi care vor obiecta. Dar, dacă angajaţii trebuie să aleagă între implant şi pierderea locului de muncă, câți lucrători credeți că vor dori să devină șomeri? Marea majoritatea populației va alege pur și simplu să accepte „noua tehnologie”. Iar mass-media oficială pur şi simplu ne spune că microciparea este un lucru normal, care se va întâmpla.

De ce este o periculoasă ca o asemenea tehnologie să fie implantată la nivel mondial? Pentru că noi, oamenii, vom deveni un fel de „sclavi digitali” – cineva sau câţiva oameni din sistemul ocult vor putea avea acces oricând la datele din microcipul nostru, ne vor putea urmări oriunde ne aflăm, intrând astfel brutal în viaţa noastră privată. Şi, cine ştie dacă aceste microcipuri nu vor avea (sau nu au deja…) tehnologii care să permită înregistrarea audio-video, astfel încât cineva ne va auzi/vedea non-stop ceea ce facem în timpul nostru liber.

Despre obligativitatea microcipurilor, am vorbit în cadrul acestui articol din septembrie 2014 (Microcipurile RFID, implantate în noi, vor fi obligatorii, fie că ne place sau nu! Bine aţi venit în “tirania virtuală”!) şi în care explicăm foarte clar paşii de introducere a acestor cipuri:

În primul rând, tehnologiile vor trebui să fie, în general, acceptate de societate. Se va începe cu produse “cool” de consum. Apoi, microcipurile RFID vor fi implantate în mod voluntar sub pielea noastră pentru accesul la clădirile publice. În cele din urmă, odată ce conceptul este general acceptat de majoritatea lumii, acest microcip va deveni noul număr de securitate socială” şi va fi obligatoriu.

Surse: telegraph.co.uk (traducerea şi adaptarea proprie)
Foto: commons.wikimedia.org (Commons Creative – free, prelucrata)