Suntem prea mulţi oameni pe planetă? Oculta Mondială vrea să extermine „prostimea” prin declanşarea unor epidemii mortale sau prin crearea unor cutremure devastatoare…

6.894 vizualizari

Am citit pe site-ul conservationmagazine.org un articol al domnului Peter Kareiva, care este director ştiinţific al Societăţii ecologice „The Nature Conservancy” („Conservarea naturii”). Articolul acestuia se numeşte „Sunt prea mulţi oameni pe planetă?”, iar domnul Kareiva aduce o mulţime de argumente împotriva celora care susţin că suntem prea mulţi oameni pe planetă.

A nu se uita că această temă, conform căreia am fi prea mulţi oameni pe planetă decât Pământul poate suporta este una falsă, fiind promovată de două categorii de oameni: de elita globală a lumii, ce nu doreşte ca „prostimea” să consume din resursele Terrei (de parcă această planetă ar fi proprietatea celor bogaţi), dar şi de către unii oameni egoişti, care nu se gândesc decât la propriul comfort şi la propria fericire. Cât priveşte elita globală a lumii, am spus în mai multe articole (dar cel mai clar în acesta: https://www.lovendal.ro/wp52/pe-31-octombrie-2011-populatia-terrei-atinge-7-miliarde-elita-globala-doreste-reducerea-la-500-de-milioane/), cum aceasta îşi doreşte scăderea populaţiei lumii în jurul valorii de 500 de milioane – 1 miliard.

Revenind la articolul domnului Kareiva, am să dau câteva citate din acest articol extrem de interesant:

Avem 7 miliarde de oameni pe planetă. 5 miliarde erau prea mulţi? 3 miliarde erau prea mulţi? 1 miliard erau prea mulţi? 1 milion erau prea mulţi? Cum putem aprecia aceste lucruri? Mă îndoiesc că orice ştiinţă autentică ar putea intra în acest joc.

Comentariu Lovendal: Observaţie corectă. Ţin minte că citeam nişte almanahuri mai vechi din anii 70, atunci când populaţia era de 4 miliarde de oameni, în care specialiştii în demografie, sociologie şi economie avertizau asupra faptului că dacă se va atinge cifra de 6 miliarde, toată lumea se va prăbuşi şi va exista o foamete generalizată în lume. Această predicţie s-a dovedit una total falsă; 6 miliarde de oameni s-a atins în anul 2000, iar acest an a fost chiar foarte prosper pentru majoritatea economiilor lumii. Întotdeauna ni se spune că suntem prea mulţi, dar, până la urmă, realitatea dovedeşte că nu eşte aşa.

Atunci când ne întrebăm dacă suntem prea mulţi pe planetă, ne gândim la noi înşine. Nu ne plac aglomeraţiile din trafic. Nu ne place că trebuie să conducem 1 oră pentru a ajunge într-o zonă naturală decentă şi că acelaşi traseu e parcurs şi de alţii ca noi (…) Şi aşa mai departe. Cu alte cuvinte, nu ne place faptul că sunt prea mulţi oameni, pentru că acest lucru ne afectează propria fericire. Foarte rar admitem acest lucru în legătură cu populaţia umană şi, mai degrabă, noi folosim alţi termeni ca „depăşirea capacităţii Pământului” sau „dispariţia unor specii”.

Comentariu Lovendal: Iată un punct de vedere absolut strălucitor şi extrem de corect. Autorul remarcă, ca un fin observator, că, de fapt, în spatele îngrijorării noastre cu privire la creşterea populaţiei, se ascund dorinţele noastre egoiste de a ne bucura de această lume, fără ca şi alţii să se bucure de ea.

Una din opiniile des întâlnite o reprezintă aceea că „excesul de populaţie duce la dispariţia megafaunei”. Sunt de acord că oamenii se află la baza dispariţiilor, dar nu sunt convins că problema o constituie numărul de oameni. Cele mai spectaculoase şi mai masive dispariţii de megafaună au avut loc în perioada când oamenii erau mai puţini de 1 milion de locuitori, în „perioada uciderilor din Pleistocen”, atunci când oamenii au intrat în America de Nord în Asia. În timpul acestei perioade, lumea a pierdut o mulţime de specii, ca mamutul, tigrul cu dinţi tip sabie, „lupul fioros”, castorul gigant şi numeroase alte specii. N-a trebuit să fim 7 miliarde de oameni, pentru ca acest lucru să se întâmple. De fapt, aceste dispariţii au apărut la densităţi extrem de joase de populaţie.

Comentariu Lovendal: Încă o observaţie excelentă. Să ne aducem aminte de zimbrul, un animal minunat, care a dispărut din pădurile noastre în jurul secolului al XVIII-lea (dacă nu mă înşel), iar din pădurile Europei Occidentale încă din secolul al XI-lea, atunci când populaţia lumii nu număra decât câteva sute de milioane de oameni. Cine a fost de vină pentru dispariţia sa? Omul, e clar. Dar problema nu a constituit-o numărul mare de oameni.

Mai departe, autorul mai remarcă un fapt interesant:

Se uită faptul că atunci când există concentrări mari de oameni în oraşe, aceştia constituie motoarele pentru inovaţii şi avansuri culturale. De exemplu, noi patente şi inovaţii tehnologice provin în special din oraşe; cu cât e mai mare oraşul, cu atât mai multe patente şi inovaţii sunt produse.

Şi, în final, domnul Kareiva îşi pune o serie de întrebări legitime:

Şi când ajungem cu uşurinţă la concluzia că sunt prea mulţi oameni pe planetă, ce soluţii se propun? Ar trebui să exterminăm oamenii? Să nu-i mai lăsăm să aibă copii? Cine decide acest lucru?

Comentariu Lovendal: La aceste întrebări, pot să răspund eu. Da, Oculta Mondială îşi doreşte acest lucru…să rămânem cât mai puţini pe planetă. Deşi au început în lume o campanie de denigrare şi pervertire a familiei, pentru ca oamenii să nu se mai înmulţească, nu le-a prea reuşit lucrul acesta. De aceea, ei caută noi soluţii… şi tare mi-e frică că s-au gândit să creeze o psihoză cu „sfârşitul lumii” şi cu „Apocalipsa”. Pentru că, s-ar putea ca cei de la Oculta Mondială să se gândească să o pună în practică. Presimt că într-un viitor nu prea îndepărtat, ei vor crea Apocalipsa. Poate prin modelul propus de filmul „Contagion” (vezi articolul de aici: https://www.lovendal.ro/wp52/23654/), prin care o mulţime de oameni au fost infectaţi de un virus mortal. Sau poate printr-un război atomic…sau poate prin declanşarea unor cutremure masive în întreaga lume, cu ajutorul tehnologiei HAARP, dând vina pe inexistenta planetă Nibiru… Desigur, toate acestea reprezintă nişte scenarii, dar ar putea fi adevărate, ţinând cont de toate informaţiile deţinute până în prezent.